Seitsemän helppoa sinappia ja muutama vinkki


Itsetehty sinappi kuuluu monen jouluun ja sinappi on mitä parhain lahja. Sinapin valmistaminen on helppoa ja nopeaa.
Ainoana haittapuolena sanottakoon, että sinappikattilaa ei hetkeksikään saa jättää vahtimatta ja sekoittamatta, koska sinappi palaa todella helposti pohjaan. Pohjaan palaneen sitten kyllä valitettavasti maistaa. Tee vaikka useampi pienempi annos yhden ylisuuren sijasta.
Alla olevat sinappireseptit ovat tarkoituksella pienelle määrälle. Voit huoletta tehdä ne vaikka noin viisinkertaisena kerrallaan. Sen kokoinen seos on vielä suht helppo sekoitella.
Sinapit säilyvät noin 2kk kun säitytät sinapin kylmässä ja tiiviissä lasipurkissa.

Muutama vinkki:

  • Jos sinappi valmiina on mielestäsi liian väkevää tai haluat siitä juhlavamman, laita valmista sinappia erilliseen tarjoiluastiaan ja sekoita siihen vähän paksuksi vatkattua kermaa tai ranskankermaa. Maidottomaan kookoskermaa.
  • Jos haluat makeampaa, lisää valmiiseen sinappiin hieman juoksevaa hunajaa
  • Karpimpi sinappi syntyy kun korvaat sokerin kookossokerilla, agavesiirapilla tai erytritolilla. Jos käytät jotain makeutusainejauhetta, niin tarkista sen sopivuus kuumentamiseen. Voit myös lisätä nesteen määrää ja käyttää sopivan määrän makeutusaine tippoja.
  • Tee ensimmäinen koe-erä pienellä määrällä, niin voit itse säätää makeuden ja sinappijauheen määrää oman makusi mukaan isompaa erää ajatellen.
  • Maidoton versio. Kerman voi korvata esim. kookoskermalla.
  • Voit aina vaihtaa sokerin hunajaksi, siirapiksi, osittain tai päin vastoin.
Ihanaa joulunodotusaikaa ja porisevia sinappipatoja ! <3


Mieto konjakki- hunajasinappi 


  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl kermaa ( maidottomaan kookoskermaa)
  • 1 dl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 1 rkl konjakkia
Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, kerma, hunaja ja suola.
Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka ja konjakki hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.

Tumma chili- muskovadosinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl muskovadosiirappia (tai tummaa ruokokidesokeria)
  • 1 rkl tai maun mukaan chilikastiketta
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe,vesi, siirappi ja suola.

Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


valkosipulisinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna tai maun mukaan
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • (loraus konjakkia)

Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, kerma, valkosipuli, öljy ja suola.
Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka ja konjakki hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


Jallusinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl omenamehua
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 1 rkl jaloviinaa tai maun mukaan

Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, omenamehu, sokeri hunaja ja suola.
Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka ja jaloviina hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


Mieto kinkkusinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1.5 dl kermaa
  • 1 dl sokeria tai hunajaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl viinietikkaa
  • (1 rkl konjakkia)


Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, kerma, kanamuna, hunaja tai sokeri ja suola.
Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka ja konjakki hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


Todella stydi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa

Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, vesi, öljy, sokeri tai hunaja ja suola.
Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


Glögisinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 1 dl kemaa
  • 0.75 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • 1 rkl balsamico etikkaa
  • 2 rkl glögitiivistettä
Laita paksupohjaiseen kattilaan tai mielellään teflonkattilaan sinappijauhe, kerma, sokeri tai siirappi, mausteet ja suola.

Sekoita ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 min tai niin kauan että seos selkeästi hieman paksuuntuu.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka ja glögitiivite hyvin sekoittaen.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.








PRINT RECIPE

8 kommenttia

  1. Pari kertaa olen sinappia tehnyt ja viime vuonna siitä tuli tosi hyvän makuista. Glögisinappi kuulostaa sopivan erikoiselta omaan kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan :) Sinapin teko on helppoa ja hauskaa :)

      Poista
  2. Glögisinappia pitääkin testata. Viime vuonna tein tuota jallusinappia ja se oli ihan mielettömän hyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kokeilin maustaa sinapin nyt lakritsalla.....eipä ollut pöllömpää tuokaan :)

      Poista
  3. Kaksikerroskattila / haudutuskattila aivan ehdoton sinapin teossa. Hieman lisää aikaa, mutta kenellä olisi kiire ;)

    VastaaPoista
  4. Missä vaiheessa lisätään öljy tuossa todella stydissä sinapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti alussa. Pahoittelut, tuo olikin jäänyt pois. Korjattu tekstiin nyt. Kiitos :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall