Hedelmäinen mangosinappi - munaton, maidoton, viljaton ja vegaaninen



Ilokseni huomasin, että näin joulunaikaan blogissani vieraillaan aikaisempien sinappireseptien perässä tiuhaan tahtiin.
Huomioin myös samalla, etten ollut itse tehnyt vielä sinappia tänä vuonna kertaakaan. Tuumasta toimeen siis!

Jotain erilaista – Jotain hedelmäistä – Vegaanista!

Ajattelin tekeväni tällä kertaa jotain ihan erilaista sinappia – jotain hedelmäistä. Jotain joka sopisi myös joulupöydän savustetulle kalkkunalle.

Muistelin kaapissa olevan purkin omenasosetta, mutta se osoittautuikin mangososeeksi. Aina parempi! Mango ja sinappi ovat oiva makupari.

Selailin samalla vanhoja sinappireseptejäni ja googlettelin myös varsin monia. Huomioin, että lähes kaikki sinappireseptit sisältävät kermaa tai kananmunaa. Monet molempia.

Nykypäivänä ruoka-aineallergioita on paljon ja monen joulupöydässä ruokailee myös yksi tai useampi kasvissyöjä tai kokonaan vegaani.
Seitankinkku ja porkkala lujittavat jalansijaansa suomalaisissa joulupöydissä vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.

Jos olet etsinyt itsetehdyn sinapin ohjetta, joka on munaton, maidoton ja/tai täysin vegaaninen niin lopeta etsiminen. Tässä se nyt on.

Vaikka sinappi ei sisälläkään yhtään kermaa eikä yhtään kananmunaa, niin se on silti todella herkullista ja todellakin - ihanan hedelmäistä.

Ps. Sopii myös sille ihan perinteiselle kinkulle. Myös kuorruttamiseen.


Hedelmäinen mangosinappi


(munaton, maidoton, vegaaninen)

Tarvitset:
  • ½ - 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl mangososetta (käytin Bonnea)
  • 1 rkl kasviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • hieman mustapippuria rouhittuna
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Tee näin:
Laita kaikki muut ainekset paitsi viinietikka kattilaan ja sekoita seos tasaiseksi.
Nosta kattila liedelle ja kiehuta ihan hiljalleen kuplien, kokoajan sekoittaen noin 5 min.
Nosta kattila liedeltä ja lisää viinietikka hyvin sekoittaen.
Kaada sinappi puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Säilytä kylmässä. Hedelmäinen mangosinappi säilyy jääkaapissa maukkaana useampia viikkoja.

Huom.
Osa sinappijauheista on varsin väkeviä ja sinapin teko kannattaa ensin aloittaa reseptin ½ dl sinappijauheella. 
Kun sekoitat kaikki ainekset paitsi viinietikan sekaisin ensin kylmänä niin maistele samalla onko potkua ja makeutta sopivasti. Lisäilet sitten tarvittaessa sinappijauhetta ja/tai makeutta.

Huomioi, että keitettäessä sinappijauheen maku voimistuu.
Jos mielit korvata sokerin hunajalla osittain tai kokonaan, niin muistathan, että vegaanille hunaja ei sovellu.

Katso myös 7 helppoa sinappireseptiäni klikkaamalla Tästä.  
(huom. Nämä eivät ole vegaanisia)
Kurkkaa myös Kulinaari – blogin kekseliäs Lemon Curd sinappi Täältä
(ei vegaaninen)

Seuraa Tinskun keittiössä & Tyynen kaa –blogia Facebookissa:


ja Instassa @tinskunkeittiossa



PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Onpa kertakaikkisen raikkaan oloinen makumaailma! Just sopiva sille savukalkkunalle ja miksei kinkullekin. Porsaan liha tykkää hedelmäisistä mauista. Hei enää viikko aattoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin herkullinen sinappi ja eikä kaipaa kermaa tai kananmunaa. Niin- aivan totta. Viikko aattoon <3

      Poista
  2. Hei, tätä taidan kokeilla! En ole koskaan tehnyt sinappia, mutta voisi olla käyttöä tällaiselle vegaaniselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihanko totta? Se oli nyt sitten "sinappineitsyytesi" menoa :D
      Tämä on siis aivan ihana sinappi vaikka itse sanonkin. Todella, siis todella herkullinen. Mango antaa mainion makumaailman <2

      Poista
  3. Voi nam! Ihanan hedelmäinen ja kauniin värinen sinappi. Itse tein isäpuolelle lahjaksi perinteistä hunajasinappia :) Mangoversio ja kalkkuna kuulostaa kyllä tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Wau tosi kaunis väri tässä! Meillä on miehen kanssa vielä mietinnässä sinapin keittäminen. Tässähän olisi ihana ohje :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall