Kesäinen kinuski- marjasavariini ja kakkuvuokien arvonta


*Yheistyössä Orthexin/ GastroMaxin kanssa

Savariinin kaukaiset juuret juontavat ilmeisesti jo 1700 luvulle.  Jean-Anthelme Brillat-Savarin nimiseen lakimieheen, joka tunnetaan kuuluisana gastronomina ja kirjastaan Physiologie du goût - Maun fysologia.  
 
Brillat-Savarinin mukaan on nimetty monta ruokalajia, mutta niiden joukosta lienee Suomessa tunnetuin jälkiruokakakku nimeltään savariini.
Savariini on ranskalainen hiivalla kohotettavan vehnäsen ja kakun välimuoto, joka kostutetaan ja tarjoillaan hedelmien tai marjojen ja kermavaahdon kera. Kuulostaa herkulliselta eikö totta?

Tähän reseptiin minut innoitti Orthexin uudet läkkipellistä valmistetut kakkuvuoat. Erityisesti torvimallinen vuoka sai sydämeni läikähtämään.
Tämä vuoka on jotenkin niin kaunis ja siro. Täydellinen vuoka savariinille!

Postauksen lopussa kuvaa ja muutama sana Orthexin uusista läkkipeltivuoista.
Niin ja tietenkin aivan mahtava arvonta, missä voita voittaa nämä ihanat uutuudet itsellesi.
Itseasiassa myös vaikka itsellesi ja ystävällesi. Lue tarkemmat ohjeet ja säännöt postauksen lopusta.


Aika kultaa muistot


Enpä tiedä miksi miellän savariinikakun talveen? Ehkä siksi, että perinteinen savariini kostutetaan sokeriliemen ja alkoholin esim. punssin-, kirschin- tai rommin seoksella. Näitä harvemmin tulee nautittua kesällä.

Toisaalta syynä voi olla myös lapsuuteni kevät- talviset syntymäpäivät. En muista ihan tarkalleen minkä ikäinen olisin ollut. Ehkä 10 tai 11.
Sain luvan pitää kaverisynttärini meidän asuntovaunussa ja kakuksi äitini teki savariinityylisen kakun ihan perus kuivakakusta.
Kakku oli kostutettu sokeriliemellä ja keskiosa täytetty kermavaahdolla ja säilykehedelmillä. 
Oi, se oli mahdottoman hyvää! Murustakaan ei jäänyt! (saattoi vähän harmittaa muuta perhettäni)

Tuohon aikaa lähes 40 vuotta sitten ei niin kovin kummoisia aineksia ollut verrattuna nykypäivään. Nyt kun kaikkea – raaka-aineista resepteihin, on saatavilla yllin kyllin ja ihan ähkyksi asti, miettii välillä, miten kekseliäs ja tavallaan aikaansa edellä Äitini oli jo tuolloin.

Savariini jäänyt lähtemättömästi mieleeni.

Perinteinen suomalainen kermakakku ja ranskalainen Savariini fuusioituvat


Ja kuten moni muukin perinteikäs resepti, niin siis myös tämäkin, koki keittiössäni pienen kesäisemmän ja Suomi-tuunaus muodonmuutoksen.
Suomen kesä hyttysten lisäksi on mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Totta kai tietysti myös herukoita, lakkoja ja vähän syksymmällä omenia, puolukoita ja karpaloita.
Kaikki näistä ovat vallan mainioita Savariiniin, mutta tämän kakun täytin juurikin mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla. Kinuskia rakastan erityisesti, joten kinuskia totta kai myös täytteeksi.
No miten ihmeessä tunkea nämä kaikki perinteiseen Savariiniin?
-          No yhdistämällä mukaan kaikkien suomalaisten rakastama kerroksellinen kermakakku.
Perinteinen Savariini kostutetaan kokonaisena ja kakun keskiosa täytetään. Tässä versiossa Savariini on täytemäärän maksimoimiseksi leikattu kerroksiin.
-          Oikeastaan mieleen tulee nyt vain kaksi sanaa – Voihan Nam!


Kesäinen kinuski- marjasavariini


Savariinikakkupohja
  • ½ dl maitoa
  • 10g tuorehiivaa
  • 3 munaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 sitruunankuori raastettuna (sitruunanmehun voit käyttää kostutusliemeen)
  • ¼ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai muuntosuhteessa saman verran käyttämääsi gluteenitonta jauhoseosta.
  • 100 g sulatettua voita

Kinuskikastike
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kostutusliemi
Valitse reseptin lopussa olevista vaihtoehdoista mieleisesi tai tuunaa omasi.

Lisäksi:

  • Marjoja ja/tai hedelmiä
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna
  • voita, margariinia tai vuoksprayta vuoan voiteluun
  • korppujauhoja, kookoshiutaleita yms. vuoan leivitykseen

Tee näin: 
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää, munat, sokeri, sitruunakuori, kardemumma, suola ja sekoita hyvin.
Lisää jauhot, sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi löysähköksi taikinaksi.
Voitele ja leivitä torvimallinen kuivakakkuvuoka. Huom. gluteenittoman kakun leivitykseen käytä gluteenittomia korppujauhoja, gluteenitonta jauhoseosta tai esim. kookoshiutaleita.
Kaada taikina vuokaan ja anna kohota kelmulla peitettynä noin tunnin lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Paista uunin alatasolla 175*C noin 30 min. Kakku on valmis, kun se hieman irtoaa reunoista. Voit kokeilla myös tikulla kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää kosteaa taikinaa niin kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan ennen kumoamista.
Kumoa kakku ja pese vuoka.
Tee kostutusliemi sillä aikaa, kun kakku jäähtyy. Kostutusliemi vaihtoehtoja alempana.

Leikkaa kakku kolmeen osaan keroksittain.
Nosta kakkukerrokset yksi kerrallaan takaisin vuokaan ja valele kostutuslientä reilusti joka kerrokselle.  
Pistele vielä pohjanpintaan tikulla reikiä ja kaada loppu liemi pohjan päälle.
Laita kakku tekeytymään kylmään ainakin tunniksi.

Tee kinuskikastike sillä aikaa, kun kakku tekeytyy kylmässä.
Laita kerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä pikkuhilaa kuplien noin 20-30 min. välillä sekoitellen, tai niin kauan, että kinuski selvästi keittyy kasaan ja paksuuntuu.

Kumoa kakku varovasti ja erottele kerrokset lastaa apuna käyttäen vaikkapa leivinpaperipalan päälle odottamaan.
Nosta alimmainen eli suurin kerros tarjoiluvadille.
Valuta kakkupojalle hieman kinuskikastiketta ja laita päälle kermavaahtoa ja runsaasti marjoja. (Myös kakun tyhjään keskiosaan.)
Toista sama joka kerroksen kohdalla.
Valuta loppu kinuskikastike kakun päälle ja koristele vielä koko komeus marjoilla.
Voit laittaa marjoja tarjolle myös reilusti kakun reunoille.

Tarjoile täytetty kakku heti.
Kostuttamattoman kakun voi myös pakastaa. 

Kostutusliemi 1
1 dl vettä
3 dl omena, appelsiini- tai vaaleaa rypälemehua
1 sitruunanmehu
1 ½ dl sokeria
Kiehauta vesi ja sokeri.
Lisää mehut.

Kostutusliemi 2.
3 dl vettä
1 tl kanelia
2 dl sokeria
1 dl rommia, punssia tai kirschiä
Kiehauta vesi ja sokeri.
Lisää kaneli ja alkoholi.

Kostutusliemi 3.
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl siideriä / valko- tai roseeviiniä
Kiehauta vesi ja sokeri.
Lisää siideri tai viini.

Vinkki: Kun jätät savariinin ranskalaiseen tyyliin kokonaiseksi ja täytät keskustan hedelmillä, se sopii mainiosti juustopöydän jatkeeksi.
Joulunaikaan käytä kostutusliemeen 4 dl laimennettua vaaleaa glögiä, sokeria ja hieman kanelia.
Täytä kermavaahdolla notkistetulla tuorejuustolla, hedelmillä ja tuoreilla kivettömillä taateleilla.
Orthexin GastroMax-tuotesarjasta löydät myös laadukkaita veitsiä.

Paluu menneisyyteen ja aivan mahtava arvonta


Tuolla postauksen alussa muistelin, miten silloin ennen oli kaikki tavallaan vähän kurjemmin, mutta ennakkoluulottomuudella ja kekseliäisyydellä pienistä asioista sai juhlaa.

Kekseliästä on myös läkkipellin paluu ruoanvalmistustarvikkeisiin ja erityisesti kakkuvuokiin. Läkkipelti eli tinapelti johtaa hyvin lämpöä ja leipomukset kypsyvät tasaisesti.
Läkkipelti on helppo pitää puhtaana ja varaa siitä, että vanhasta ja kuluneesta pinnoitteesta pääsisi paloja ruoan joukkoon, ei ole.
Läkkipeltiset kakkuvuoat ovat siis myös pitkäikäisiä ja näin myös ekologisesti ajatellen hyvinkin järkeviä.

Ruotsissa on hurahdettu läkkipeltiin jo tovi sitten ja on ihan mahtavaa, että nämä ovat nyt vihdoin rantautuneet Suomenkin markkinoille.
(Tähän kohtaan olisi taas niin luontevaa kirjoittaa taas yksi muistelu ajalta nakki ja kettu, mummista, läkkipellistä, kuivakakuista ja saaresta, mutta säästän teitä ja jätän sen nyt toiseen kertaan.)
Siirrytään siis suoraan arvontaan.

Tämä postaus on siis tuotettu yhteistyössä Orthexin/GastroMaxin kanssa ja sen lisäksi, että sain tuotenäytteenä nämä upeat läkkipeltiset kakkuvuoat, niin myös teillä rakkaat lukijani on mahdollisuus voittaa sellaiset.
Tässä arvottavat upeat läkkipeltiset Orthexin uutuus kakkuvuoat. 
Tämä samainen kuva tulee siis löytymään myös Instasta.

Arvontoja on kaksi. Nyt tarkkana!


Arvonta 1.
Kommentoimalla tämän postauksen kommenttikentässä, mitä leipoisit ensimmäisenä, jos voittaisit nämä upeat läkkipeltiset Orthexin uuden uutukaiset kakkuvuoat. 
Aivan mahtavaa jos sinulla olisi vielä joku kiva muisto leipomisesta jaettavaksi kanssamme, mutta se ei ole ollenkaan pakollista.

Muista myös jättää sähköpostiosoitteesi kommenttisi loppuun, jotta sinuun saadaan tarvittaessa yhteyttä.

Arvonta suoritetaan kaikkien kommentin jättäneiden kesken.

Arvonta 2.
Arvonta 2. tapahtuu @tinskunkeittiossa – blogin Instagramissa.
Seuraamalla blogin tiliä @tinskunkeittiossa ja kommentoimalla arvontakuvaa olet mukana arvonnassa.

Instaseuraajille vielä sokerina pohjalla:
Tägäämällä kommenttiin yhden ystäväsi, voit voittaa myös hänelle samanlaisen läkkipeltisen kakkuvuokasetin. (ps. jos olet kovin nopea ja insta-arvonta ei vielä ihan heti näy postauksen julkaisun jälkeen, niin odota hetki. Tämä naputtelee sitä juuri)

Aivan mahtavaa!!!

Voit osallistua arvontaan heti just nyt, mutta jätä kommenttisi viimeistään 18.6.18. klo: 22:00 mennessä.

Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Orthexin brändiin ja tuotteisiin voit käydä tutustumassa klikkaamalla Tästä.

Tarkempia tietoja arvottavista vuoista klikkaamalla Tästä (neljä ylintä)

Orthexin Fb- sivuille klikkaamlla Tästä



Ja nyt kaikki kipin kapin osallistumaan arvontoihin ja mietitään vähän kukin kohdallamme, miten voitaisiin tehdä edes vähän kestävämpiä ja ekologisempia vaihtoehtoja. Eikös joo?

Jos onni ei tällä kertaa ole myötäinen, niin pienenä muistutuksena, että Orthexin CastroMax tuotteita on myynnissa lähes joka marketissa. Tuotteet ovat laadukkaita ja varsin edullisia.

Ihanaa kesää ja onnea kaikille koulunsa päättäneille, valmistuneille ja yleisesti ottaen ihan kaikille.
Siis just Sulle <3

//tiina


PRINT RECIPE

58 kommenttia

  1. Oi miten kaunis kakku taas! Ostin itselleni juuri tuon torvivuoan ja tarkoitus on tehdä ensimmäiseksi jokin suolainen hyydykekakku. Itse olen kaivannut noita klassisia kakkuvuokia takaisin, koska niistä tulevat mieleen lapsuuden ekat leipomukset. Aurinkoa kesään!

    VastaaPoista
  2. Miun tekisi mieli kokeilla jotain muuta täytekakkua tuossa samassa kuivakakku vuuassa, koska tämä ohje menee kokeiluun heti kun reissultani kotio pääsen ��. Ja ihanana leivonta muistonani on kun esikoispoikani toimii apu käsinä. Viimeisin kun leivoin sämpylöitä ja halusi maistella juuri kohonnutta Tai kanaa, tumppasi hän molemmat kädet ranteita myöten taikinaan, nappasi taikinaa ja juoksu ulos syömään, hehhe.

    Lumikukka_7@msn.com

    VastaaPoista
  3. Vuoat alkoivat automaattisesti huutamaan nimiä "banaanileipä", "raparperipiiras" ja "täytekakku"!

    Kahta ensimmäistä en ole tehnyt, vaikka aina haaveillutkin. Täytekakkuvuokaa en taasen omista ja se tulisi todellakin tarpeeseen!

    Erityisempiä leipomismuistoja ei mulla tule mieleen, mutta tuo sun savariinikakku on aivan mielettömän raikkaan ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  4. Leipoisin ranskalaista suklaakakkua, joka on kyllä oikeastaan bravuurini.

    Terveisin Marja
    marihahaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Raparperipiirasta ja juustokakkua tekisin molempia heti. Lisäksi olemme tiikerikakkujen suurkuluttajia koko suku.

    aiholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  6. Mieheni 50-vuotis päiville leipoisin hillakakun valkosuklaamoussella. Syksyllä lähden ekstempporee opiskelemaan leipuri kondiittoriksi joten näille ois kovasti käyttöä. Lapsuudestani muistan äitini pähkäileen monesti gluteenittoman leivonnan parissa, kun isälläni on ollut keliakia jo 1950-luvun lopuilta asti. Ensimmäiset jauhot haettiin 1980-luvun alussa ruotsista ja niistä äiti sitkeästi leipo ja kokeili, jotta isä pääsi lääkkeistä ja kortisoni rasvasta eroon. T:Marjo.
    marjo.hanhisuanto@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Oi, kun kuulostaa ja näyttää taas kerran niin hyvältä. Itse varmaan leipoisin raparpereistä jotain, koska nyt niitä on meillä enemmän kuin koskaan ennen.

    VastaaPoista
  8. Tämähän tuli kuin tilauksesta. Juuri mietin, että pitää hankkia suorakaiteenmuotoinen vuoka, jossa voin tehdä gluteenittoman vuokaleivän, josta saa tehtyä paahtoleipää ��
    Paivi.ruotsalainen@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  9. Leipoisin varmaan tuollaisen kerroskakun. Muistoni leipomuksista: Kun vanhin tyttäreni oli 6 vuotias sanin sellaisen muropohjaisen rahkapiirakan ohjeen, missä tulee päälle murua. Olen tehnyt tällä ohjeella yleensä pellillisen ja vähän ohjetta vaihdellen. Pohja on aina sama, mutta välillä on omenahilloa ja rahkaa. Joskus ollut mustikoita ja rahkaa tai mitä milloinkin. Olen varmaan tehnyt tällä ohjeella keskimäärin 10 kertaa vuodessa. Tuo tytär on pian 48 vuotias....joten 42 x 10 = 420 kertaa. Nimeksi olen antanut sille "Takuuvarma", koska se ei ole kertaakaan epäonnistunut, paitsi muutaman kerran ollut uunissa vähän liian kauan. Nytkin tätä on pakkasessa.

    VastaaPoista
  10. Banaanileipää vois kokeilla.

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  11. Joku freesi mansikkakermakakku.
    Naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  12. Sitruunakakkua ja mansikkatorttua!

    saara.lahtivirta@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Ihan perinteisen mustikkapiirakan kermaviilillä tekisin tuohon piirakkavuokaan! Mukana ihanassa arvonnassa:)
    -saya
    sayav (at) hotmail.fi

    VastaaPoista
  14. Sitruunakakkua/appelsiinikakkua tekisi mieli, koristelisin curdilla, vaniljavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. :) Herkullisen näköinen ja kuuloinen tuo sinun ohje. Mukaan arvontaan. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Tekisin juustokakun. Ja tytön kanssa leipomiset jääneet muistoihin. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Onpa herkullisen näköinen kakku, ihan vesi valui suupielestä kuvia katsellessa. Leipoisin ensimmäiseksi raparperipiirakan, raparperia tulee nyt valtavasti. Toiseksi saaristolaisleipää ja varmasti mansikkakakkua, kun kotimaiset mansikat tulevat. Ihana arvonta.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Ah, mikä kaakku, nam ja mums��Olisin mieluusti lisää kuullut muistelmiasi ! Mukaan arvontaan. Amarettokakkua leipoisin ekana, siinä maistuu manteli.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  18. Suklaakakkua, kesäisen mansikkakakun, vuokaleipää ja ihanaa raparperitorttua :)

    pirjo.a.gustafsson@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Mahtava kakku!
    Leipoisin varmaan jotain omista raparpereista jotain uutta reseptiä kokeilisin uusilla vuuilla =)
    jonna.tiittanen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  20. Hedelmäkakku lähtis tarjolle ekana

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  21. Jotain hyvää leipää, esimerkiksi siemenleipää. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  22. Mustikkapiirakka :)
    laura.elorinne@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Mansikoita odotellessa voi haaveilla mansikkakusta hippu(at)outlook.com

    VastaaPoista
  24. Leipoisin ehkä tiikerikakun. Poikani on alkanut innostumaan leipomisesta kanssani ja se onkin mukavaa yhteistä ajanvietettä.
    s.kansakoski(at)luuku.com

    VastaaPoista
  25. Kinuskikakkua ihan ensimmäisenä! :) Se on lempikakkuani!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Juustokakun tekisin tämän kesän tuoreista marjoista :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Raparperipiirakkaa ainakin. markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Suolaista katkarapu voileipäkakkua.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Kauraleipä ja mansikkapiirakka heti ensimmäisenä. merjap77@luukku.com

    VastaaPoista
  30. Mustikkapiirakan :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Kaunis kakku! Raparperipiirakkaa tekisin, sellaista kookohiutaleilla höystettyä. Jos leipomisia muistellaan, niin äidin ruisleipä ja voileipäkakut - voi miten onkaan niitä ikävä.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Raparperipiirakka!! :) Mukana arvonnassa. tiia96@luukku.com

    VastaaPoista
  33. Raparperipiirakan leipoisin, koska pihaltamme löytyy juuri nyt runsaati raparperia.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  34. Raparperipiirakkaa ehdottomasti, sitä on nyt kovasti tehnyt mieli :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Raparperipiirakkaa tekisi täälläkin mieli!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  36. Ompa kaunis kakku! Mukana arvonnassa! :):) emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Juustokakku, kun perheessä on usea nimpparisankari kesällä.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Täytekakkua ja marjapiirakkaa varmaankin ekana!
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  39. Raparperipiirakkaa ja täytekakun tekisin ensin. Lasten kanssa tulee usein leivottua yhdessä, se on vähän niin kuin perille omasta lapsuudesta ja leipomishetkistä äitini kanssa.
    riiti81(at)gmail.com

    VastaaPoista
  40. Mukana arvonnassa! Leipoisin suklaakakkua aivan ensimmäiseksi. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  41. Leipoisin gluteenitonta leipää sekä tuoreista marjoista herkullista piirakkaa sitten kun marjoja on saatavilla luonnosta :)

    theriddlerr@outlook.com

    VastaaPoista
  42. Raparperipiirakka olisi ehdottomasti ensimmäisenä leipomislistallani! :)

    Eve_95@windowslive.com

    VastaaPoista
  43. Jonkun suklaakakun tekisin ensimmäiseksi.

    tuulaylinen.2@gmail.com

    VastaaPoista
  44. suklaakakkua testaisin

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  45. jonkun kuivakakun :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Tekisin varmaankin suklaakakun ja omenapiiraan. Tuollaiset vuoat vielä kaapista puuttuvatkin.
    johanna.tuulia@hotmail.fi

    VastaaPoista
  47. Kuivakakkua,juustokakkua,vuokaleipää.voke1@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Oi kuinka ihanaa koskaan voittaa tää kakkuvuoka . Muistan lapsuudesta sen kun en saannut syödä oikeen mitään kakkuja kun niissä oli kananmunaa ja olin sille allerginen mutta nyt sekään ei ole esteenä .kutina.siirtola@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tekisin ekaksi Marja kakun se jäi äsken mainitsematta

      Poista
  49. tiikerikakkua mervik75@luukku.com

    VastaaPoista
  50. New York cheesecake ohjeesi mukaan varmasti ensin näillä valmistuisi❤👍

    VastaaPoista
  51. Jonkinlaisen gluteenittoman kerroskakun ehkä tekisin. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  52. Mie koittasin tuota sinun savariinkakku reseptiä ja toisena tekisin mansikkakermakakun.Tosi herkullisen näköinen kakku.Tuo tornivuoka on kyllä tosi kiehtovan ja mielenkiintosen olonen.Se olisi kiva omistaa.

    VastaaPoista
  53. Leipoisin raparperipiirakkaa ensin ja myöhemmin kokeilisin tämän kakun.

    VastaaPoista
  54. Leipoisin suklaakakun tai raparperipiirakan

    sallamakela@hotmail.fi

    VastaaPoista
  55. Marjapiirakan tekisin
    carola.malmivaara@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Itse muistan kuinka lapsena osallistuin leipomaan isosiskon kanssa, rikoin munia ja yksi muna tipahti pöydälle jota käsin otin kiinni ja huusin: Karkoaa, karkoaa, saan vieläkin kuulla siitä. Leipoisin marjasavariinin.
    peholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall