Ravintola La Maison - Ihastuttava Fine Bistro Helsingissä

perjantai 2. joulukuuta 2016


Suurin osa lukijoistani on varmasti huomannut, että rakastan ruokaa ja rakastan viinejä, joten uskotte minun olleen aivan innoissani saatuani kutsun tutustumaan ravintola La Maisoniin.

La Maisonissa vietetään Bourgognen ja Beaujolais’n luomuviinien viikkoja 15.11. - 31.12.16 ja illan teemana oli tutustua keittiöpäällikkö Pauli Novitskyn suunnitelemaan ja Burgundin viineihin sovitettuun uutuus menuun.


La Maison on ihastuttavan kodikas fine dining-tasoinen bistro Helsingin Tehtaankadulla. Ravintolan ruokafilosofia on ranskalainen, mutta nuorekkaalla ja modernilla tavalla.

Menu La Maisonissa saattaa elää jopa päivittäin parhaiden raaka-aineiden ja sesonkien mukaan, mutta hintataso on hyvinkin kohtuullinen. Esimerkiksi 3 ruokalajin menu on hinnaltaan 46€ ja 5 ruokalajia 58€.

Myös viinimaailma uudistuu viikoittain. 
Listan painopiste on vanhan maailman samppanjoissa, artesaaniviineissä, pientuottajien käsintehdyissä tuotteissa, luomussa ja biodynaamisuudessa.

Laadukkaat viinit tuotetaan Suomeen tarkkaan valituilta tuottajilta yksinoikeudella, joten La Maison onkin varsinainen viiniharrastajan unelma.


Illan aikana nautimme kolmen ruokalajin menun.
  • Punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia.
  • Lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia.
  • Lakritsikreemiä, sitruunasorbettia ja paahdettua valkosuklaata.
Ruoat olivat taivaallisen makuisia ja taidokkaasti esille laitettuja.

Vin Naturen Michel Palu oli valinnut menun kanssa tarjottavat viinit. Ei varmasti ole epäilystäkään, että ammattitaidolla valitut viinit korostivat entisestään ruoan ihania makuja ja komponentteja.

Kolmen Cremant de Bourgogne-viinin tasting.

Punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia.

Lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia.

Lakritsikreemiä, sitruunasorbettia ja paahdettua valkosuklaata

La Maisonin miljöö on hyvin kodikas ja näkymä kadun ikkunoista ravintolaan suorastaan kutsuu peremmälle. Mennäksesi La Maisoniin sinun ei välttämättä tarvitse aterioida - Voit piipahtaa viinibaarissa vaikka nauttimassa lasillisen viiniä ja maistella juustovalikoimaa. Henkilökunta avaa päivittäin uusia mielenkiintoisia viinejä laseittain myytäväksi.

Seinustalle asetetut keittokirjat suorastaan houkuttivat minua käpertymään sohvan nurkkaan lukemaan.



Pieni intiimi kabinetti ”Chambre” jonka voi varata kahdelle tai neljälle hengelle.

La Maison jatkaa Ranskan viinialueiden esittelyä Bourgognen luomuviineillä 31.12.16 asti.
Kolmen viinin tasting sopii myös menun viinipaketiksi.
Suosittelen lämpimästi tutustumaan La Maisoniin. 
La Maison on pala ylellistä Ranskaa kotoisasti ja rennosti keskellä Helsinkiä.



Tehtaankatu 21
00150 Helsinki
Puh: 050 3212 168
avoinna ti-la klo 17..00 alkaen


Varaukset isommille ryhmille sekä kabinettivaraukset 14 hengen ja 2 hengen kabinettiin joko sähköpostilla info@lamaison.fi tai puhelimitse 050 321 21 68

Isot kiitokset koko La Maisonin mahtavalle tiimille: Ravintolan omistaja Mari Kärkkäiselle, samppanjamestari Toni Aikasalolle, salista vastaavalle Oona Sipiselle, illan viinit valinneelta Michel Palulle ja  keittiöpäällikkö Pauli Novitskylle sekä hänen kanssaan työskentelevälle Viljam Broasille.

Kiitokset vielä Mirva Saukkolalle tästä ikimuistoisen ihanasta ja herkullisesta kutsusta.


La Maisoniin palaan varmasti uudelleen.

2 kommenttia

  1. Upean näköinen paikka!
    Mukavaa joulukuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustus on suorastaan nerokas. Ihan luxusta, mutta kodikaalla ja rennolla otteella. Tämän olisi niin tehnyt mieli vetäistä villasukat jalkaan ja kömpiä filtin alle sohvan nurkaan rentoutumaan keittokirjojen ja viinilasin kera :) Ihanaa joulun odotusta myös teille koko perheelle <3

      Poista