Tinsku testaa ja retroruokareseptinä helppo sekä nopea jauheliharisotto

maanantai 4. tammikuuta 2016


Perheeni arkiruuan uusimpia suosikkeja on retrohenkinen jauheliharisotto. Kiitokset siitä, koska aika todellakin on välillä vähän "kortilla" ja risotto äärettömän helppoa ja nopeaa valmistaa. Riippuu tietenkin hieman mitenkä pitkä keittoaika käyttämässäsi riisissä on, mutta normi pitkäjyväisestä koko keitos on alle puolessa tunnissa valmis. Kuulostaako hyvälle? :)

Muistan joskus yläasteen köksän tunnilla tälläistä tehneeni kunnes se jäi noin 30 vuodeksi unholaan.
Risotto muistui mieleeni näin siis vuosikymmenien jälkeen eräänä kaaospäivänä jääkaapin ja pakastimen nopean silmämääräisen skannauksen jälkeen. Eilistä riisiä, paketti jauhelihaa ja pakkasen nurkkaan unohtunut ruttuinen herne- maissi- paprikapussi. Jes! Tästä tulee risotto!
Tätä onkin sitten tehty välillä suht ahkeraan kun kello ei ole kaveri tai kaupassa pää muuten vaan lyö tyhjää.

Sain sopivasti YesDeliltä mielenkiintoisia vähähiilihydraattisia riisejä testiin. Proteiini risonin ja Risoni riisin.
Proteiini risonissa on huimat 60 g  proteiinia ja hiilareita vain 14.2 g/100g.
Risoni riisissä 30g proteiinia ja hiilareita 25g/100g
Päätin testata ensimmäisenä Risoni riisiä. Ainakaan risotossa makua ei erottanut tavallisesta ja riisi pysyi kiinteänä ja mukavan irtonaisena. Yhdessä pussissa on noin 3 dl riisiä joka oli juurikin sopiva määrä 4 hengen risottoon. Oikein mukava uusi tuttavuus. Huomioksi kuitenkin, että nämä eivät ole gluteiinittomia, joten keliaakikoille nämä eivät käy, mutta käyttävät sitten ohjeen mukaan tavallista riisiä :)  Tarkemmat tuoteselosteet ja YesDelin verkkokaupan löydät klikkaamalla TÄSTÄ





Helppo ja nopea jauheliharisotto 4. lle

Tarvitset:

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 dl risoni tai proteiini riisiä Yesdeli tai tavallista pitkäjyväistä riisiä
  • pari kourallista pakasteherneitä
  • 2 isoa punainen paprika kuutioituna 
  • ( kourallinen pakastemaisia jos hiilarit ei pelota )
  • n. 6 dl vettä
  • 1-2 lihafondia tai kuutiota
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 0.5 tl kuivattua basilikaa, rakuunaa yms.
  • tilkka öljyä paistamiseen

Kuullota sipuleita hetki isossa kasarissa/paistinpannussa.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää vesi, fondi, mausteet ja riisi.
Hauduta välillä sekoittaen niin että riisi alkaa olla lähes kypsää ja neste melkein imeytynyt.
Lisää herneet, paprika ja maissi.
Hauduttele vielä muutama minuutti niin, että loppukin neste on imeytynyt riiseihin.

Vinkki: Lisää potkua risottoon saat lisäämällä tuoretta chiliä tai valmista chilikastiketta.
Tämä on myös oivaa jääkaapinsiivousruokaa, koska tähän voit upottaa ne jääkapissa notkuvat tacokastikepurkin jämät ja kuivat juuston kannikat, eikä kiirepäivänä sen valmiin herne- maissi- paprikapussin käyttö ole ollenkaan häpeä.
Lisäämällä purkkipapuja tulee vielä ruokaisampi ja Meksikonpata tyyppinen pikaruoka.
Paista pannulla broilerinsuikaleita. Tee muuten samalla reseptillä ja lisää ananasta niin sinulla onkin sitten simsalapim... Havajinpata. Tämä on niin must ! <3







Yhteistyössä ja vähähiilihydraattisessa menossa mukana YesDeli.
Klikkaa itsesi YesDelin verkkokauppaan alla olevasta bannerista.




5 kommenttia

  1. Risotot on parhaita arkiruokia! Meillä rakastetaan makkararisottoa <3 Siihen voi laittaa ihan mitä makkaraa kaapista löytyy ja mitä mausteisempi -sen parempi! Ruokalusikallinen tomaattipyreetä, loraus (kaura)kermaa ja vatsa kiittää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin. Kiitokset. Olen niin yhdistänyt makkarat ja nakit jämäruokana pyttipannuun tai keittoon, mutta totta tosiaan ihan oivaa risoton pohjaa myös :)

      Poista
  2. Padassa porisee risotto:) toissailtana tein sinun reseptin mukaan juustokakun! Kiitos resepteistä

    VastaaPoista
  3. Tämä nimenomainen ruoka edusti minulle risottoa siihen saakka, kunnes exäni ilmoitti asian olevan toisin ;-) Mutsi laittoi tuohon kanssa Juuliskaa ja jauhelihaa. Tulee lapsuus mieleen.

    VastaaPoista