Ihan paras New York cheesecake, viljaton ja vhh

perjantai 10. heinäkuuta 2015


Kätevä isäntä on toivonut leivontalistalle juustokakkua. Toive sitten vihdoin toteutui paistettuna New York cheesecake tyyliin. Mietein pitkään lähdenkö kokeilemaan viljattoman kakun pohjaa ihan keksimuruperiaatteella mantelijauhoista ja voista, mutta päädyin enemmän taikinamaiseen versioon ja lopputulos oli ihanan mehevä ja runsasreunainen kakku. Melkeinpä voisin väittää, että tästä tuli paras leipomani Amerikkalainen juustokakku ikinä.

Kakku on leivottu vähähiilihydraattiseksi ja viljattomaksi joten soveltuu myös keliaakikoille ja diapeetikoille.
Kirjoitin reseptin myös vehnäjauhoista ja tavallisesta sokerista leivottavaksi. Resepti löytyy viljattoman version perästä. Olkaa hyvä. Kakku on helppo tehdä ja kelpaa varmasti vaativampaankin makuun :)



Pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl karppisokeria eli erytritolia 
  • 1 kananmuna
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl kanelia


Täyte

  • 2 rs (à 200 g) tuorejuustoa
  • 2 prk (150 g) ranskankermaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl karppisokeria eli erytritolia



Vuoraa  irtopohjavuuan pohja (halkaisija 20 - 24 cm) leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois.

Vaahdota pehmeä rasva ja karppisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina  vuoan pohjalle ja reunoille.



Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuusto ranskankerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori ja karppisokeri tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte vuokaan.



Paista 175* C uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Tarvittaessa peitä kakku foliolla liian tummumisen estämiseksi.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.

Tarjoile kakku tuoreiden marjojen, hillon, hedelmä-tai marjakastikkeen kera.



Normi viljallinen ei vhh, sekä gluteiiniton versio

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl kanelia

Täyte

  • 2 rs (à 200 g) tuorejuustoa
  • 2 prk (150 g) ranskankermaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl sokeria


Valmistus kuten viljaton versio yllä.






6 kommenttia

  1. Herkullista oli :) Kaikki syöjät kehuivat!

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Olen löytänyt blogistasi loistavia vhh ohjeita - kiitos siitä! Osaatko sanoa, voisiko ohjeen ranskankermat korvata 3 dl kuohukermalla? Riittääköhän kananmunat ja sitruunamehu hyydyttämään tässä tapauksessa kakun?

    VastaaPoista
  3. Ravintoarvot/makrot?

    -Milla

    VastaaPoista
  4. Höttö taikina päästä liru täytteen läpi ja tuloksena uunissa hirveä sotku jos ei tajua laittaa mitään astiaa alle. Mausta en vielä tiedä mutta pari miljardia aivosolua kuoli taas hermojen menetyksestä kun uunia saa pestä keskellä yötä ja tuulettaa kämppää savusta.

    VastaaPoista
  5. Saas nähdä minkä makuinen on, tein 20cm vuokaan ja reunat nousi aika korkealla ja sillä seurauksella, että paiston aikana reuna levähti täytteen päälle ja on nyt aika karmeen näkönen. Rasva todellakin tuli irtopohjavuuan väleistä ja uuni käryää. Toivottavasti maku korvaa tän kaiken 🤗

    VastaaPoista