Kesäinen herkkusalaatti ilmakuivatusta kinkusta ja raikas vinaigrette

maanantai 22. kesäkuuta 2015


Ilmakuivatusta kinkusta, melonista ja mansikoista syntyy aivan ihana suolaisen makea salaatti. Koko komeuden kruunaa raikas vinaigette kastike.
Tässä loistava idea pikinikille, kesän juhliin tai vaikkapa grilliruuan alkuruokasalaatiksi.

Salaattiin tarvitset:

  • 2-3 erilaista salaattia kuten jääsalaatti, tammenlehti ja rukola
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • kiinteää melonia kuten cantaloupe- tai hunajameloni
  • mansikoita
  • ilmakuivattua kinkkua siivuina
  • juustoa paloina kuten feta, halloumi, vuohenjuusto tai leipäjuusto
  • tuoretta basilikaa


Vinaigrette:

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl agave siirappia tai juoksevaa hunajaa. ( tavallinen siirappi tai sokerikin käy )
  • hieman suolaa
  • hieman ruohittua mustapippuria
Tee ensin vinaigrette.
Laita kaikki vinaigeten ainekset esin kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti.
Laita kastike jääkaappiin jäähtymään.

Revi huudellut salaatit tarjoiluastian pohjalle. Viipaloi tai vedä kuorimaveitsellä ohuita siivuja kurkusta ja lisää ne salaatin päälle.
Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko mansikat ja pienennä ilmakuivattu kinkku helposti syötäviksi paloiksi. Lisää nämä ja juustopalat sikin sokin salaatin päälle.
Koristele salaatti tuoreilla basilikan lehdillä. 
kaada vinaigrette salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua. Muista ravistaa kastike vielä kunnolla ennen salaattin lisäämistä.

Ylijäänyt kastike säilyy hienosti reilun viikon jääkaapissa. Sopii hienosti kaikkien muidenkin vihersalaattien kastikkeeksi.



Vinkki: Voit myös halutessasi paistaa kinkun rapsakaksi tai käyttää rapeaksi paistettua jäähtynyttä pekonia.





Lähetä kommentti