Suolakeksit vhh

torstai 23. huhtikuuta 2015

Juustot on eräs monista heikkouksistani niitä muita heikkouksia tässä enempään erittelemättä. Tai voiko tuota sanoa edes heikkoudeksi. Hyvät juustot kruunaavat päivän aterian ja itseasiassa kruunaavat päivän ilman ateriaakin :)  Olen siis toivottoman perso juustoille ja punaviinille... ja .. ja.
Juustojen kanssa maistuu tietenkin rapsakka suolakeksi. Ja siis korjaan, että maistui. Suolakeksit ovat yksi asia mitä olen jäänyt kaipaamaan entisestä gluteeniviljallisesta elämästäni. Kyllä se juusto nyt vaan vaatii jotain rapsakkaa alleen. Piste.

Kaupasta löytyy jonkinverran gluteenittomia tuotteita, mutta jotta tuo keksi saataisiin istumaan vielä vhh ajatteleuun, niin se kyllä vielä tänäpäivänä pitää valmistaa itse.
Ajatusta viljattomista suolakekseitä olen pyöritellyt päässäni pitkään ja ensimmäisen lähestymisen ja kokeilun asiaan päätin tehdä siemennäkkäri periaatteella. Ei pöllömpi idea!  Nämä kuituiset keksit maistuvat erinomaisilta ihan sellaisenaankin, mutta vielä paremmilta juurikin sen täytetäisen juuston alla.



Suolakeksit, pellillinen
  • 3 dl suolapähkinöitä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0.5 dl kurpitsansiemeniä
  • 0.5 dl pellavan- tai chiansiemeniä
  • 0.5 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 tl mustapippurirouhetta
Päälle:
ruohittua himalajan suolaa
  • (mustapippuria ja savupaprikamaustetta)
Rouhi suolapähkinät tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Sekoita kananmunien rakenne rikki veden joukkoon ja lisää seos kuiviiin aineisiin hyvin sekoittaen.
Anna taikinan turvota noin 15 min.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Rouhi hieman suolaa taikinan päälle ja halutessasi rouhi lisää myös pippuria. Savupaprikamauste sopisi tähän myös hyvin.
Leikkaa esim. pizzaleikkurilla tai veitsellä levyyn salmiakkikuvion tai nelion mallinen ruudukko, jotta saat kypsästä levystä keksit näppärästi lohkottua irti toisistaan.
Paista uunissa 160*C Noin 50 min.
Jäähdytä ja nauti lempi juustojesi kanssa!



Vinkki:
Jos sinulla ei löydy kaikkia käyttämiäni siemeniä kaapista, niin voit tehdä ihan omanlaisesi seoksen kunhan kuivien aineiden kokonaismäärä on suurinpiirtein sama.
Jauha mukaan vaikka linsejä, kikiherneitä jne.
Jokainen on oman elämänsä kokki.





4 kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta, olivat ihan mielettömän hyviä!! Täällä on jo muutama peltipurkki odottamassa lisää täytettä.... ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta ohjeesta :) Menee ehdottomasti kokeiluun...Itse tein vähän saman tyylistä siemennäkkäriä ; käytin kookosjauhoa/ mantelijauhoa ja sitomiseen vettä ja voita. Murenevat turhan helposti mutta maku oli jees :D

    VastaaPoista