Selleri-pähkinäpaistos

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lehtiselleri kuuluu meillä jääkaapin perusvarustukseen. Syömme sitä usein salaateissa, sellaisenaan, dippaillaan ja lisätään keittoihin. Ihan pop on Wladorfinsalaatti. Siitä ja lehtisellerin terveysvaikutuksista voit lukea vanhemmassa blogi kirjoituksestani täältä.
Hakusessa tällä kertaa oli lämmin lisäke pihvin kaveriksi. Sellerin ja pähkinän liitto on loistava ja katsaus jääkaappiin rekisteröi aurajuuston jämän. Näistä kolmesta raaka-aineesta ja tilkasta kermaa syntyi selleri-pähkinäpaistos.


Selleri-pähkinäpaistos 4.lle

Tarvitset:
  • 6-8 vartta lehtiselleriä
  • puolikas aurajuustoa ( huom. tässä kohtaa kannattaa hyödyntää myös ne jääkaapinperälle jääneet juustokannikat. Kuutioi tai raasta sekaan vaan)
  • 150g pähkinäsekoitusta
  • (1 hapokas omena)
  • loraus kermaa
  • suolaa ja pippuria

Pilko selleri pieniksi paloiksi ja kiehauta vähäisessä vedessä noin 5 min. Huom. Kannattaa säästää keitinliemi keittopohjaksi.
Laita sellerit (ja kuutioitu omena) matalan uunivuuan pohjalle. Rouhi veitsellä pähkinät ja lisää sellerin päälle.


Lisää murennettu aurajuusto ja tilkka kermaa.
Paista uunissa 200 10-15 min niin että juusto on sulanut ja pinta saanut kauniin ruskean värin.

Voit kokeilla tätä myös ruokahalua herättävänä alkuruokana. Lisää paistokseen silloin myös hapokasta omenaa. Paista paistos jokaiselle ruokailialle omissa pienissa annos vuuissa.


Lähetä kommentti