Oopsit suolaisella tai makealla täytteellä

maanantai 9. helmikuuta 2015


Oopsit ovat kevyen ilmavia vähähiilihydraattisia tuulihattumaisia leivonnaisia jossa pääraaka-aineet ovat kananmuna ja tuorejuusto. Oopsit ovat yllätävän helppoja tehdä ja voit täyttää ne suolaisilla tai makeilla täyteillä.


Oopseihin tarvitset:
  • 3 luomu kananmunaa
  • 85g maustamatonta tuorejuustoa ( light ei näihin käy )
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl psylliumia
  • ripaus suolaa valkuaisen vaahdottamiseen.



Kuumenna uuni 160 asteeseen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää valkuaisiin ripaus suolaa ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi niin, ettei vaahto valu, vaikka astian kääntäisi ylösalaisin.




Lisää keltuaisiin leivinjauhe ja psyllium sekä tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Lisää keltuaisseos valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti. Nostele vaahdosta kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee tasakokoisia kekoja käyttötarkoituksen mukaan haluatko pieniä tuulihattuja vai oopseja joita voit käyttää vaikka hampurilaissämpylänä




Käsittele peltiä varovasti. Älä kopauta äläkä avaa uunin luukkua varsinkaan paiston alkuvaiheessa. Paista oopseja noin 25-30 minuuttia. Jos teet kovin isoja oopseja niin paista 5-10 minuuttia pidempään voit laskea vähän lämpötilaa paiston loppuvaiheessa.


Leikkaa oopsit halki sahalaitaisella veitsellä ja täytä mielesi mukaan suolaisilla tai makeilla täytteillä.


Suolaiseen täyteeseen laitoin katkarapuja, raejuustoa, turkkilaista jogurttia. Maustoin tillillä, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

 

Kuvan makeassa versioissa on marjarahkaa.

Oopseja voi käyttää pitaleipinä, hampurilaissämpylöinä. Täytä ja paista voileipägrillisä toasteja. Käytä voileivän korvikkeina, lettuina tai kokeile levittää taikina levyksi pellille ja täytä kuten kääretorttu ( tällöin lyhennä paistoaikaa )


7 kommenttia

  1. Sopisiko pehmeä tofu tuorejuuston tilalle ? kun pitäisi olla maidoton..

    VastaaPoista
  2. Heippa! Näyttävät herkullisilta, nam! Voikohan nämä pakastaa ilman täytettä ja sulattaa ja täyttää vain tarvittava määrä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitokset. On ihan ensimmäisiä reseptejä mitä julkaisin. Hauska tehdä löytöjä tänne unohtuneisiin arkistoihin :)

      Poista