Katkaraputäytteiset avokadot

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Avokadon terveysvaikutuksista on puhuttu paljon. Tässä kuitenkin vielä lyhyt tiivistelmä.
Avokadossa on lähes 20 vitamiinia ja mineraalia, kuten luteiini, foolihappo, kalium. B, C ja E-vamiineja. Avokadot auttavat laskemaan huonon kolesterolin määrää. Laskevat verenpainetta. Avokadossa on paljon terveellisä rasvoja jotka pitävät vatsan kylläisenä pitkään.
Avokado muuntuu monenmoisiksi herkuiksi. Itse tein tällä kertaa näyttävän ja herkullisen alkuruuan.


Tarvitset 4. lle
  • 2 syöntikypsää avokadoa
  • 125g smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
  • 1 pieni maustekurkku
  • puolikas vihreä omena
  • katkarapuja
  • sitruunamehua
  • tilliä
  • 1 tl sinappia
  • (ruoho -tai kevätsipulia)
  • suolaa ja pippuria ( musta ja lime )
Sulata jäiset katkaravut lävikössä.
Laita smetana sopivaan kulhoon missä voit sekoittaa täytteen.
Pilko smetanan sekaan maustekurkku ja puolikas omena pieniksi paloiksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.. Lisää sinappi ja mausteet. Mausta vähän myös sitruunamehulla. Tarkista maku.
Sekoita osa katkaravuista täyteen sekaan, mutta jätä jonkin verran myös koristeeksi.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Ripotte leikkauspinnalle heti vähän sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Ruohi myös hieman suolaa ja mustapippuria.

Täytä avokadojen siemenenkolot täytteellä ja koristele vielä koko komeus katkaravuilla ja tillillä.
Huom. voit valmistaa täytteen jääkaappiin jo etukäteen maustumaan, mutta lisää katkaravut ja leikkaa avokadot vasta juuri ennen tarjoilua.
On näyttävä ja täyttävä alkuruoka!




Lähetä kommentti