Rapealla pekonilla maustettu korvasieni-tuorejuustokeitto



Kätevä on taas ahkerasti juossut korvasienien perässä ja saalista on tullut mainiosti.
Tänä keväänä onkin jo muutama keitto tehty ja pakastimeenkin on saatu runsaasti saalista talven varalle.

Tämä resepti on melko lailla perusresepti millä korvasienikeiton aina teen. 
Nyt olen kuitenkin alkanut lisäämään keittoon myös rapeaksi paistettua pekonia. Rouheinen pekoni antaa keitolle mukavasti rapsakkaa suutuntumaa ja makua.

Osallistun tällä reseptillä myös HKPekonista2018 kilpailuun ja osallistu sinäkin, jos takataskussasi on joku kiva pekoniresepti. Aikaa on vielä ruhtinaalliset 5 päivää!

Heh – Miten nämä hommat jäävät aina viime tippaan?
Pekonistaan linkki klikkaamalla tästä



Rapealla pekonilla maustettu korvasieni-tuorejuustokeitto
(noin 4.lle)

Tarvitset:
  • n. 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
  • paketti Amerikan pekonia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 5 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai koskenlaskija juustoa
  • ½  kasvis- tai kanaliemikuutio tai vastaava määrä fondia.
  • kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
  • musta- tai valkopippuria myllystä
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna suurustamiseen

Tee näin
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.
Valuta ja hienonna esikäsitellyt korvasienet.
Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli.
Kuumenna voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sekoittele kunnes sienistä irtoava vesi on haihtunut.
Lisää tarvittaessa hieman voita, lisää sipulit ja kuullota hetki sekoitellen.
Lisää kerma, vesi, liemikuutio paloiteltuna ja anna keiton kiehua ilman kantta n. 10 min koko ajan sekoitellen, ettei keitto pala pohjaan.
Lisää tuorejuusto tai koskenlaskija nokareina ja anna keiton vielä kevyesti kiehahtaa ja juuston sulaa.
Voit hieman soseuttaa keittoa pyöräyttämällä sitä muutaman kerran sauvasekoittajalla
Suurusta keitto sekoittamalla maissijauhot vesitilkkaan ja kaatamalla ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen.
Rouhi pekonit terävällä veitsellä pieneksi rouheeksi ja lisää keiton joukkoon. Jätä kuitenkin hieman pekonia myös keiton päälle koristeeksi.
Mausta pippurilla, tarkista suola ja viimeistele keitto persiljasilpulla ja pekonirouheella.
Tarjoile heti.

Vinkki: Saat keitosta vielä juhlavamman, kun lorautat keittoon hieman valko- tai kuohuviiniä ja lisäät keiton päälle löysäksi vatkattua maustamatonta kermavaahtoa.

HUOM. Jos valmistat keiton tuoreista korvasienistä, katso sienien esikäsittely esim. Eviran sivulta klikkaamalla Tästä.




PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Voi apua! Korvasienet on niin mun herkkua ja kun siihen vielä lisää rapean pekonin niin taivas aukeaa!

    VastaaPoista
  2. Korvasienikeitto on niin hyvää, nam. Meillä mökillä tänä vuonna kuivuuden takia löytyi vain muutamia, pah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kosteista paikoista voi vielä jokusen löytää, mutta auttamattomasti alkaa kausi olla ohi kun ei ole sateita tullut.

      Poista
  3. Tosi hyvää! Kerran olen itse saanut soppa-ainekset ;)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall