Pekoni- mangosalsa - raikas makean ja suolaisen liitto

sunnuntai 6. toukokuuta 2018



Pekoni- mangosalsa on raikas makean ja suolaisen täydellinen liitto.
Mehukkaan mangon makeus yhdistettynä rouskuvan rapean pekonin suolaisuuteen vie salsan todellakin ihan seuraavalle tasolle.

*Tämä resepti ja postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä HK:n kanssa.

Pekoni- mangosalsa on tietenkin omiaan tortilloissa tai ihan sellaisenaan nachoilla dippaillen.

Varma illanistujaisten hitti on, kun tarjoilet pieniä herkullisia suupaloja laittamalla nachojen tai ruislastujen päälle hieman mausteista jauhelihaa tai broileria ja päälle reilusti pekoni- mangosalsaa. 
Tee suupaloja heti reilusti - Vati on tyhjä hetkessä.

Erityisen hyvää pekoni- mangosalsa on lähestulkoon ihan kaiken grillatun ruoan lisukkeena.

Grillattu broileri ja salsa! Oi, oi – Ihan juuri nyt ei riitä sanat kertomaan. Se vaan on koettava itse.


Pekoni- mangosalsa


Tarvitset:
  • n. 340 g HK Amerikan pekonia
  • 1 syöntikypsä mango
  • ½ punasipuli pienenä silppuna
  • ½ suippopaprika pieneksi kuutioituna
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • n. 3 rkl makeaa mietoa chilikastiketta
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 dl tuoretta persiljasilppua

Tee näin:
Levitä pekonit kahdelle uunipellille niin, että ne eivät kosketa toisiinsa.
Laita pekonipellit kylmään uuniin ja säädä uunin lämpötilaksi 225 C*.
Kypsennä pekoneja noin 20 min tai niin kauan, että pekonit ovat ruskistuneet ja kypsyneet rapeiksi.
Nostele pekonit talouspaperin päälle jäähtymään.
Kuori ja pilko mango pieniksi kuutioiksi.
Poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi silpuksi.
Sekoita kulhossa mango, silputtu sipuli, paprika, chili ja persiljasilppu sekaisin.
Mausta mustapippurilla, murskatulla valkosipulilla ja maun mukaan miedolla makealla chilikastikkeella.
Laita jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
Silppua jäähtyneet pekonit isolla veitsellä pieneksi rouheeksi.
Sekoita pekonirouhe salsan joukkoon ja tarjoile heti.
  


Pekonista kokkaat suolaista ja makeaa


Vaikka ei ehkä heti ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, että pekoni sopii myös mainiosti makeisiin jälkiruokiinkin, niin totta se on.
Ihan paras jäätelö mitä koskaan olen syönyt, on juurikin pekoni- pekaaninpähkinäjäätelö.

Tätä ja monta muuta herkkua kokattiin Pekonista 2018 -tapahtumassa Helsingin Teurastamolla Flavour Studiolla maaliskuussa. 

Alla muutama kuva Pekonistan annista ja koko 9 ruokalajin menyn reseptit voit käydä lukemassa klikkaamalla Tästä.


Katso samalla myös Fiilisvideo Pekonista -tapahtumasta postauksen lopusta. Videolla saatat nähdä tuttuja kasvoja.


Pekonia, pähkinää ja jäätelöä

Pekoni- timjamileipä

Pekonia, mangoa ja sinihomejuustoa

Pekonia, kaakaota ja vaniljaa. Pekoniin käärittyjä Oreo-kekesejä

Pekonia, sinappia ja kahvia

Pekonia, omenaa ja vadelmaa


Osallistu kilpailuun - Voit voittaa 1000€ matkalahjakortin 


Tänä vuonna on pekonin juhlavuosi!

HK Amerikan pekoni täyttää 40 vuotta. Perinteinen HK Amerikan pekoni on saanut vuosien saatossa rinnalleen myös monta uutuustuotetta kuten tuttu Amerikan pekoni lastuina.
Pekonilastuista on helppo pyöräyttää vaikkapa täyte aamiaismunakkaalle.

Englannin pekoni, joka on brittityyliin hieman paksumpaa sisältää fileetä sekä kylkeä.

Italian Pekoni on myös herkullinen uutuus, jonka esikuvana on italialainen pancetta. HK Italian Pekoni on leikattu rullatusta kyljestä, joka antaakin sille erityisen näyttävän muodon. Italian Pekonissa maistuvat leppäsavu, Italialaiset maut ja parmankinkku. HK Italian Pekonia voit käyttää esim. pastoihin ja pizzan päälle
Varsinkin muodoltaan se sopii erityisen hyvin hampurilaisen väliin.

HK Amerikan pekonia saa muuten myös kätevässä mikrokypsennyspakkauksessa.
Pekoni valmistuu nopeasti ja ilman käryä.

Juhlavuoden kunniaksi HK järjestää pekonireseptikilpailun.
Jos sinulla on takataskussa joku erityisen hyvä pekoniresepti niin, osallistu ihmeessä.
Palkintona on 1000 euron arvoinen matkalahjakortti ja minnepä muuallekaan kuin Amerikkaan.


Kilpailuun pääset osallistumaan klikkaamalla Tästä.

Ps. HK:n sivuilta löytyy myös paljon toinen toistaan herkullisempia pekoni- ja muita reseptejä. Käy ihmeessä tutustumassa.

Katso myös Kulinaari ja Kokit ja Potit - blogien mainiot pekonireseptit:

Pekoni- kinuskipannacotta

Aamiaispizza pekonilla



Ihanaa ja aurinkoista toukokuuta!

Kokataan HK Pekonista!

//tiina


8 kommenttia

  1. Tossa salsassa voi maistaa kaiken mikä on kesässä parasta! Menee niin kokeiluun grillatun lihan kaverina. Ja juurikin fajitaksen täytteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavan makuinen salsa vaikka itse sanonkin ja onneksi tuli se kesäkin sopivasti <3

      Poista
  2. Vaikka en pekonia syökään (on kuulemma olemassa kalkkunapekonia) niin se täytyy sanoa, että värikäs ruoka näyttää aina hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta. Värikkyys houkuttelee maistamaan :) Aurinkoista ja mukavaa viikkoa Outi :)

      Poista
  3. Ihanan värikäs ja herkullisen näköinen herkkuruoka. Pekonia on NIIN hyvää!
    Nyt tuli nälkä.... :)

    VastaaPoista
  4. No olipas ihan huippu hyvää, tänään tuli testattua tämä. Grillatun broilerinfileen päälle päötyi. Persiljaa ei ollut niin korvasin runsaalla määrällä tuoretta timjamia. Hetken ohje kerkisi olla printscreeninä kännykässä muistuttamassa.
    Kiitos ja jatkoon meni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuomas kommentista. Aivan ihana kuulla <3 On aina niin parhautta saada palautetta, miten on onnistunut ja onko maistunut. Mukavaa ja aurinkoista kesää toivotellen. //tiina

      Poista