Lämmin Aurajuustokastike - Sopii mille vaan

tiistai 10. huhtikuuta 2018



Aura- tai yleisesti sinihomejuustot ovat varmaankin sellaisia on/off -juustoja. Joko pidät aivan valtavasti tai et voi sietää edes hajua.

Itse kuulun tähän ensimmäiseen ryhmään. Voisin syödä sinihomejuustopaketin vaikka yhdeltä istumalta. Olen itseasiassa näin tehnytkin lukemattomia kertoja.

Sinihomejuustoa siis yleensä meillä löytyy jääkapista tai jos se on päässyt loppumaan niin sitä varmasti ostetaan heti seuraavalla kauppareissulla.

Sinihomejuusto sopii oikeastaan ihan minkä ruoan kanssa tahansa. Vaikka nyt kuinka koittaisin pinnistää ja miettiä niin en heti kyllä keksi oikein mitään epäsopivaa.

Jäätelö? No jos sopii pekonikin, niin kyllä varmasti sinihomejuustokin. Pitääpä muuten testata tuota joku kerta.
Ehkä joku kiisseli? Mansikkakiisseli ja sinihomejuusto? No tämä kieltämättä kuulostaa jo hyvin extremeltä.

Koska sinihomejuusto on oiva makupari niin monelle asialle on myös sinihomejuustokastike oikea päivänpelastaja.

Jos et keksi mitä kastiketta tekisit – Tee sinihomejuustokastike!
Sopii kasviksille, kalalle, äyriäisille, lihalle, broilerille, pastalle. 
Jos gratinoit kasviksia tai kalaa – Tee sinihomejuustokastike!

Jos jääkaapissa ei ole mitään muuta kuin sinihomejuusto ja valo niin tarkista onko kaapissa pastaa. Siinä sinulla onkin sitten jo päivän ruoka.

Oodi ja ylistys sinihomejuustolle!



Lämmin Aurajuustokastike


( 4.lle)
Tarvitset:
  • 1 paketti Aurajuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl vettä
  • maun mukaan mustapippuria (laitoin 1 tl)
  • n. 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
  • (tilkka lihafondia tai soijakastiketta)
  • (ripaus suolaa)

Suurustamiseen: (jos suurustat)
  • n. 1 rkl maissi- tai vehnäjauhoja pieneen vesitilkkaan sekoitettuna

Tee näin:
Murustele kattilan pohjalle (mielellään teflon yms.) aurajuusto pieniksi palasiksi tai käytä Aura-murua. (voit jättää vähän murusia koristeeksi kastikkeen päälle)
Lisää kattilaan kerma, vesi, mustapippuri ja yrtit.
Anna kiehua hiljaa kuplien noin 10 min ja kunnes kaikki juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.
Tarkista suola. Voit myös lisätä hieman esim. lihafondia, soijakastiketta.
Jos haluat kastikkeesta paksumman esim. pihvin päälle niin sekoita n. 1 rkl maissijauhoja tai vehnäjauhoja tilkkaan vettä ja kaada kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa.
Koristele kastike juustomurulla ja tuoreilla yrteillä
Katso myös maustamisvinkit eri ruoille alta.

Kokeile myös

Lisää kastikkeen joukkoon hieman sitruunamehua. (kalat ja kasvikset)
Lisää kastikkeeseen reilusti rapeaksi paahdettua pekonimurua. (pasta)
Slaavilaisen version saat, kun kuullotat tilkassa öljyä valkosipulimurskaa. Kiehutat muut ainekset ja lisäät noin 1 rkl tomaattipyreetä. Voit valmiin kastikkeen joukkoon lisätä vielä kuutioitua maustekurkkua. (broileri, pasta)

Jos haluat jakaa oman sinihomejuustovinkkisi niin sana on vapaa kommenttikentässä.

Mutkatonta ja helppoa arkea toivotellen:

//tiina




12 kommenttia

  1. Minä taidan olla sitten sellainen off näiden sinihomejuustojen kanssa. Tosin vähissä määrin pizzassa ne menee. Tykkään sitten taas valkohomejuustosta, lämmin patonki ja sinne valkohomejuustoa väliin...taivas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle käy kyllä myös valkohomejuusto. Itseasiassa ihan mikä tahansa juusto ! :D

      Poista
  2. Näin myöhäisheränneenä juustoihmisenä voisi syödä tuota paljaaltaan suoraan kattilasta! Rakastan homejuustoja lähes kaikissa muodoissaan. Vastaavan tyyppistä homejuustokastiketta olen valmistanut italialaisittain vasikanleikkeiden kera.

    VastaaPoista
  3. Päärynän kanssa toimii kanssa sinihomejuusto tosi hyvin

    VastaaPoista
  4. Rakastan homejuustoja joten tämä menee kokeiluun ehdottomasti! Syön homejuustoa piparien, persikoiden, päärynöiden, suklaan jne. kanssa joten se sopii moneen :D

    VastaaPoista
  5. Caminiton jätskibaarista sai yhtenä kesänä sinihomejuustojäätelöä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota pitäisi kyllä saada maistaa ehdottomasti :D

      Poista
    2. Oli aika tujua yksinään, pikkasen alkoi tökkiä pallon loppua kohden. Mut ehkä jos kaverina olis ollut toinen tasapainottava maku...

      Poista
  6. Tämä menee testiin! Mikään missä on Aurajuustoa ei voi olla huonoa!! :)

    VastaaPoista