Ravintola Skøgul – Kaudenmukaista ruokaa pohjoismaiseen tyyliin



Helsingin Jätkäsaaressa Victoria-korttelissa sijaitsee mielenkiitoinen ravintola Skøgul.

Skøgul on aalto-yliopiston opiskelijoiden omistama ja suunnittelema. Idea ravintolasta syntyi, kun Teknologföreningen 2012 sai mahdollisuuden rakentaa opiskelija-asuntoja Jätkäsaareen. Opiskelijat halusivat samalla tarjota myös kodikkaan kohtaamispaikan Jätkäsaaren asukkaille.

Samassa Victoria-korttelissa sijaitsee myös teatteri Viirus, jonka kanssa Skøgul tekee paljon yhteistyötä.

Skøgulissa on tarjolla lounasta, iltaisin À la carte menu tai siellä voi poiketa vaikka ihan afterworkilla.

Kaudenmukaista skandinaavista ruokaa


Skøgulin ruokafilosofia on kaudenmukaisuus ja skandinaavisuus.
Keskiössä on puhtaus, tuoreus ja yksinkertaisuus.
Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita tylsää vaan enemmänkin kekseliäisyyttä.

Ruoka on erinomaista, jonka maut ja raaka-aineet ovat hyvin tunnistettavissa. Skøgulin keittiössä käytetään ilahduttavan paljon kasviksia ja menun suunnittelussa on huomioitu, että maistuvaa ruokaa saavat myös erityisruokavalio- kasvis- sekä vegaaniasiakkaat.

Ravintolan sisustus mukailee myös yksinkertaista skandinaavista tyyliä.
Ravintolan viinilista ei ole kovinkaan laaja, mutta sovitettu mainiosti menuun.


Hintatasoltaan Skøgul on vähintäänkin kohtuullinen. Hinta-laatu-suhde on erinomainen.












Skøgul-platteri. Tartaria, pikkelöityjä sieniä ja graavattua porkkanaa sekä Kroppkakku & puolukoita.


Maa-artisokkakeitto ja ravunpyrstöjä.


Sienirisotto

Lohta, kukkakaalisose, paahdetut porkkanat, lehtikaalisipsit ja ruskistettu voi

Kanasalaatti, paahdettua punajuurta ja kurpitsaa. Kanan vaihtoehto oli tofu, jota myös maistoimme. Tuon kuvan olen hukannut johonkin, mutta sanottakoon, että annoksessa oli parasta maistamaani tofua ikinä. Normaalisti kierrän tohun kaukaa.

Karitsan paahtopaistia, porkkanasose, papupaistos ja karpalokastiketta. 

Skøgulin nimikkohampurilainen ja friteerattuja juureksia. 

Kermaviilipannukakku, uunipäärynää ja vaniljakastiketta.

Olin tutustumassa Skøguliin kutsuvieraana syksyllä 2017.
Pahoittelut siitä, että olen hillonnut tätä mainion ravintolan esittelyä näin kauan.
Syytän kroonista aikapulaani. Huono selitys, mutta parempi vähän myöhemmin kuin ei milloinkaan.

Skøgul on todellakin tutustumisen arvoinen ravintola. Suosittelen lämpimästi.

Osa kuvissa näkyvistä annoksista on pienempiä maisteluannoksia, koska emme millään olisi selvinneet illan urakasta normaalikokoisilla annoksilla.

Mukana Skøgulin antimiin olivat tutustumassa myös:

Ai niin. 
Teitä varmaan kiinnostaa mistä nimi Skøgul on lähtöisin?

Nimi Skøgul on peräisin Skandinaavisesta mytologiasta, jossa se on yhden Valhallan Valkyrian nimi. 
Skøgulin tehtävä oli täyttää jumalien juomasarvet. 
Nimi liittyy myös omistajiin, Teknologföreningeniin, jonka osakuntatalo Urdsgjallar on saanut nimensä jumalien juomasarven mukaan.

Lisää Skøgulista voit käydä lukemassa klikkaamalla Tästä

Välimerenkatu 14 A
+358 50 346 0206

info@skogul.fi

PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Skogul oli todella herkullinen paikka! Ja meillä oli mukava ilta sekä suussasulava maistelumenu. Pidin!

    VastaaPoista
  2. Tuon illan muistelu lämmittää edelleen mieltä. Ja olen käynyt illastamasta tämän jälkeenkin. Suositteluni!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall