Suklaiset kinuski-toscapiparit - Helposti valmispipareista tuunaten


*Yhteistyössä Mauste-Sallinen
Tuntuu ihan käsittämättömältä, että huomenna alkaa jo jouluviikko. Mihin tämä aika taas livahti?
No toisaalta – tänä jouluna aion ottaa rennosti enkä ota stressiä mistään. Stressiä on ihan ollut jo tälle vuodelle vaikka muillekin jaettavaksi, joten teen sen mitä ehdin ja ihan fiilispohjalla.
Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin ja monesti vähemmän saattaa olla juurikin enemmän.

Jos sinullakin on jouluvalmistelut vaiheessa tai vaikka ei olisi niin tässä kuitenkin oiva ja helppo valmispiparien tuunausvinkki. Keittiöstä tulvii se ihan aito piparintuoksu ja lopputulos on suorastaan katseen vangitseva.

Yllätä vaikka duuniporukka viemällä kahvihuoneeseen kulhollinen suklaisia kinuski-pipareita. Niin minäkin ajattelin tehdä huomenna.

Huom. Painotus sanalle ajattelin -  Se on sitten eri asia jääkö näitä enää yhtään huomiselle J
Onneksi nämä on silti niin helppoja ja nopeita tuunattavia, että voin tehdä vielä vaikka toisen pellillisen.
Kaupan pipareitakin on vielä kaapissa.


Suklaiset kinuski-toscapiparit


(noin pellillinen)

Tarvitset:
  • valmiita paksuja piparkakkuja (kovin ohuet saattavat kärähtää uunissa) 

  • 1 pussi mantelilastuja. Mauste-Sallinen a 70g 
  • 75 g voita
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • Koristeluun:
  • n. 80 g suklaata

Tee näin:
Laita fariinisokeri, kerma ja voi paksupohjaisen kattilaan.
Anna seoksen kiehua hiljaa kuplien noin 10 min tai niin kauan, että seos muuttuu kinuskimaiseksi.
Ripottele päälle 70 g pussillinen Sallisen mantelilastuja ja mantelilastujen päälle vehnäjauhot.
Sekoita hyvin sekaisin ja nosta kinuskitosca pois levyltä.
Asettele piparkakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nostele kahdella pikkulusikalla kinuskitoscaa pipareiden päälle. Voit levittää toscaa ihan huoletta haluamaasi malliin. Jos mittasit aineet huolellisesti ja keitit seosta riittävän kauan niin se ei valu pipareiden päältä pois uunissa.
Kuumenna piparkakkuja 200*C uunissa noin 3 minuuttia niin, että tosca hieman kuplii ja kiinnittyy piparin pintaan.

Koristelu:
Pilko suklaa esim. kahvimukiin ja sulata mikrossa täydellä teholla 1 minuutti. Sekoita ja kuumenna vielä voin 1 minuutti tai niin kauan, kun suklaa on täysin sulanut.
Kaada suklaa esim. kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai vahvempaan pakastuspussiin.
Leikkaa kärkeen/kulmaan pieni reikä ja pursota ohuelti suklaata piparien päälle.

Vinkki: Kaksin aina kaunihimpi: Käytä koristeluun tummaa ja valkoista suklaata.


*Yhteistyössä Mauste-Sallinen
Katso lisää reseptejä Mauste-Sallisen sivuilta https://mauste-sallinen.fi/
Kannattaa käydä tykkäämässä myös heidän FB -sivuistaan klikkaamalla Tästä.




Stressitöntä ja mukavaa jouluviikkoa toivotellen:

//tiina 


PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Sinulla on juuri oikea asenne tähän joulun odotukseen.
    Herkullisen näköisiä pipareita, nam!

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos - vaikka tykkäänkin tavallisista joulupipareista, niin niiden tuunaaminen tällä ohjeella saa veden kielelle. Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall