Lasimestarin silli - Se ihan perinteinen


Lasimestarin silli on varmasti yksi perinteisimmistä jouluisen kalapöydän herkuista ja se on varsin vaivaton valmistaa.

Silli saa kypsyä kylmässä ennen tarjoilua noin 2-3 päivää, joten ehtii hyvin.


Perinteinen lasimestarin silli


(noin puolen litran lasipurkillinen)
Tarvitset:
  • 1 paketti kevyesti suolattua silliä (a’ noin 400 g)
  • 1 punasipuli renkaina
  • 1 porkkana ohuina siivuina

Mausteliemi:
  • 2 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • noin 10 kokonaista valkopippuria
  • noin 10 kokonaista maustepippuria
  • noin 6 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä

Tee näin:
Kiehauta mausteliemen ainekset ja laita jäähtymään. Liemi saa mielellään olla ihan nolla-asteista kalojen päälle kaadettaessa.
Poista sillistä sisälmykset ja evät. Huuhtele hyvin juoksevalla vedellä. (Huom. Jos käytät perinteistä suolasilliä niin liota sitä kylmässä vedessä yön yli perkauksen jälkeen. Kuivaa talouspaperilla.
Pilko silli noin 2 cm kiekkopaloiksi selkäruotoineen. Toki voit myös fileoida sillin ja leikata fileet pieniksi suupaloiksi.
Lado puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain sipulia, porkkanaa ja silliä.
Kaada päälle jäähdytetty liemi ja sulje purkki tiiviisti.
Säilytä kylmässä 2-3 vuorokautta.

Lasimestarin silli säilyy kylmässä hyvin noin 2 viikkoa.


PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall