Ihanan helppo kardemummakakku ja SodaStream arvonta


*Yhteistyössä SodaStream

Kirjoittelin loppukesästä, miten meidän perheessä on helpotettu pullonkantorumbaa SodaStream laitteen avulla. 
Postauksen kesäisinen kuvineen Naantalin saaristosta voi käydä lukemassa Täältä.

SodaStream  on meillä jokapäiväisessä käytössä ja yhtään kivennäisvesipulloa en totisesti ole enää kaupasta kotiin kantanut. Limupullojenkin määrä on varmasti yhden käden sormilla laskettavissa.

SodaStream on oiva ja ekologinen lahja pukinkonttiin - Suosittelen lämpimästi.

Kikkakolmonen myös ruoanlaitossa


Sen lisäksi, että hiilihapotettu vesi on mitä parhainta juotavaa voi sitä käyttää myös ruoanlaittoon.
Lettutaikinaan kannattaa lisätä juuri ennen paistoa kuplavettä niin letuista tulee pitsimäisen kauniita ja rapsakoita. Itseasiassa ohuen ohuiden kreppien taikinan nesteenä voi mainiosti käyttää pelkkää kuplavettä.

Kuplavesi sopii hienosti keventämään ja kuohkeuttamaan monia kuivakakkuja. 
Jos kakkutaikinastasi tuli liian paksua niin notkista sitä lisäämällä taikinaan hieman kuplavettä. 

Veden hiilihappo toimii myös nostattajana. Lisää hiilihapotettu vesi aina viimeisenä taikinaan varovasti sekoitellen juuri ennen uuniin laittoa.


Helppo kardemummakakku


Tarvitset:
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia (tai hapanta kermaa)
  • 150 g voita sulatettuna
  • 1 ½ dl hiilihapotettua vettä

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kananmunien rakenne rikki.
Lisää kananmunat, jogurtti, sulatettu voi jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää hiilihapotettu vesi ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175*C noin 50 – 60 min.

Kypsä kakku alkaa hieman irrota vuoan reunoista ja tikulla pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa.
Vinkki: Koristele kakku jouluiseksi sulatetulla suklaalla ja kakunkoristeilla.

Maailmalta kuuluu kummia – SodaStream muuttaa veden viiniksi


Monet ovat saattaneet lukea, että SodaStream on tuonut markkinoille Saksan verkkokauppaansa Sparkling Cold -tiivisteen josta voi valmistaa itse kuohuviiniä silloin kun skumppahammasta alkaa kolottamaan. Sokkotesteissä jopa 76 prosenttia maistajista sanoi Sparkling Gold -kuohuvan olevan joko yhtä hyvää tai parempaa kuin Moët ja Veuve Clicquot!
Melko huimaa. Saapa vaan nähdä saadaanko tuotetta koskaan Suomen markkinoille. Saksan verkkokaupassakin sitä harmittavasti ainakin toistaiseksi myydään ainoastaan vain maan sisäisesti.
Varmaa kuitenkin on, että suurena viinin ystävänä aion heti etunenässä tuotetta testata jos se vain jotenkin tulee mahdolliseksi.
Lue MTV: Makuja -artikkeli aiheesta Tästä



SodaStream Crystal -laitteen arvonta


SodaSteamilta on tullut myös markkinoille uudenlainen hiilihapotuslaite Crystal. Crystalin erikoisuutena on tyylikäs lasipullo.
Kauniin lasipullon nostaa mielellään sellaisenaan juhlavampaankin ruokapöytään ja sokerina pohjalla: Crystal -laitteessa käytettävät lasipullot ovat konepestäviä, joten ne ovat helposti puhdistettavissa.

Voit voittaa oman SodaStream Crystal -hiilihapotuslaitteen kertomalla oman vinkkisi kuplaveden käyttöön leivonnassa, ruoanlaitossa tai missä tahansa. 
Kodin ja tekstiilienkin puhdistukseen liittyvät vinkit otetaan myös auliisti vastaan.

Jos et keksi vinkkiä niin voi jättää vaikkapa jouluisen tervehdyksen kommenttikenttään tai mitä mieltä olet Sparkling Cold -kuohuviinitiivisteestä. Testaisitko itse, jos se saadaan lanseerattua myös Suomeen?

Muista myös laittaa viestiisi sähköpostiosoitteesi niin saan sinuun tarvittaessa yhteyden. Sähköpostiosoitteita ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin voittajaan yhteyden saamiseen.
 
Arvonta alkaa nyt ja päättyy viikon päästä sunnuntaina 17.12.2017.

Onnea arvontaan ja odotan innolla kaikkia loistavia vinkkejänne.
Mukavaa sunnuntai-iltaa ja reipasta alkavaa viikkoa!
Muihin SodaSream laitteisiin ja -tuotteisiin voit käydä tutustumassa SodaStreamin sivuilta klikkaamalla Tästä

//tiina


*Yhteistyössä SodaStream


Arvonta on suoritettu ja onnennumero osui kommenttiin 18 eli Hannu R. Onnea !


PRINT RECIPE

73 kommenttia

  1. Todellakin mukana arvonnassa, laite tulisi kivennäisveden suurkuluttajalle tarpeeseen.

    Enpä ole älynnyt käyttää kuplavettä ruuanlaitossa, lättytaikinaan kyllä.

    Ja tuollainen skumppasysteemi olisi kyllä upea juttu 😂

    VastaaPoista
  2. Lunta on maa täys, joulu tullee kovaa vauhtia :)
    Naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  3. Kyllä tulisi jatkuvaan käyttöön �� lättytaikinassa olen käyttänyt, muita vinkkejä ei ole tiedossa.
    marita.lasanen@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Vohveleihin olen käyttänyt kivennäisvettä, mutta enpä edes ajatellut, että kuplavettä voisi käyttää ruoanlaitossa tai muussa leivonnassa. Kuohuviinitiiviste kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä sitä voisi joskus testata. Mukaan arvontaan, SodaStream olisi ihan huippukiva saada omaan käyttöön. riiti81(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kuplavettä käytän vohvelitaikinassa.
    Skumppaa kokeilisin innolla!
    paivivuorimies@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Käyttäisin kuplavettä mm. Vohvelitaikinassa, tai letuissa. Myös sorbettien ja jäätelöiden pohjanana käyttäisin. Kesäksi saisi tehtyä kätevästi mehujääpuikkoja kuplavedestä ja esim hedelmäsoseista muotteihin. Tuo skumppastreamer olisi kyl super hyvä ;) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Lättytaikinassa olen käyttänyt en muuten. :-)

    sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mukana arvonnassa😊 lettutaikinassa olen käyttänyt kivennäisvettä. Muuhun ruoanlaittoon en ole tainnut käyttää
    Ihanaa joulun odotusta!
    susannaposti88@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Muurinpohjalettuihin käytämme kuplavettä, kannamme sitä kaupasta. Ja tuo skumppajuttu olisi kyllä kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  10. Mukavaa joulunaikaa! :)
    Mykramilla(at)gmail.com

    VastaaPoista
  11. Gazpachoon olen käyttänyt kivennäisvettä!
    juulia.myllykangas@outlook.com

    VastaaPoista
  12. testaisin kuohuviinitiivistettä :)
    mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Enpä ole tajunnut kuplavettä käyttää leivonnassa, täytyypä kokeilla!
    jmlehtim@hotmail.fi

    VastaaPoista
  14. Leivonnassa kuplavettä? No miksipäs ei! :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Oli kyllä ihan uusi juttu että kuplavettä voisi käyttää ruuanlaitossa :D täytyykin kokeilla edellämainittuja! Mejujäitä olen kyllä tehnyt kun usein sekotan mehutiivistettä kuplaveteen ja juon sellaisena 😊

    VastaaPoista
  16. Voi vitsit tämä olisi kyllä ihanaa voittaa! "Kuplavettä" menee ihan sellaisenaan, mutta olen käyttänyt sitä myös lettutaikinaan ja mehuboolin sekaan. emilia_ho(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Olen vohvelitaikinaan joskus laittanut kuplavettä. Kakkuakin taidan nyt kokeilla. Skumppaa kyllä maistelis mielellään

    VastaaPoista
  18. Waude tuo juttu veden muuttamisesta viiniksi tai skumpaksi Onkohan tiivisteen keksijä sukua sille kaanaan maan ukolle, joka teki saman tempun? Joka tapauksessa tykkään kuplavedestä, sillä se on raikasta janon sammutukseen. hannu.raty@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  19. Tiivistettä vois hyvinkin kokeilla ��.
    merjaheikkinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Mulla ei ole antaa mitään hyvää vinkkiä kuplaveden käyttöön ruuanlaitossa, koska en ole koskaan kokeillut.. mutta aion kokeilla ja voi kuinka tarpeeseen laite tulisi, kuplavesi on ihanaa :)
    Marre.krohns@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Joskus on tullut Lättytaikinaan pistettyä kuplavettä. Tällä hetkellä kuitenkaan ei ole kuplavesikonetta.. Niinpä on tullut colatiiviste kulutettua marinadeihin. Ja kiitos maukkaasta sinappiohjeesta (mieto kinkkusinappi)!
    alchemilla77@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Kuplavettä oon minäkin käyttäny lätty- ja vohvelitaikinassa muta tää kakku menee ehdottomasti kokeiluun :)
    jonanpel@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kiitti tuosta vinkistä. Lettuihin olen vissyä laittanut mutta en kuivakakkuihin.

    Ihanaa alkanutta viikkoa <3

    p.s. en osallistu arvontaan tällä kertaa :)

    VastaaPoista
  24. Samaa ehdottaisin kuin sinäkin eli lettutaikinaan.

    VastaaPoista
  25. Ei ole tullut käytettyä, pitää varmaan kokeilla!
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  26. Mä olen käyttänyt vissyä vain vohveli- ja lettutaikinassa. Talouden hiilihapotuslaitekiintiö täynnä, joten en osallistu arvontaan :-) Reipasta joulunodotusta!

    VastaaPoista
  27. Oma vinkkini on, että lapset saa hyvin juomaan terveellisiä marjamehuja, kun markkinoi ne limsaksi. Sodastreamin happoveden sekoittaminen mehutiivisteeseen on ainakin meillä ratkaissut monta ongelmaa.
    - Vilmak
    vilmakoon@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Olen käyttänyt kuplavettä lätty- ja vohvelitaikinoissa. Meillä tykätään myös juoda paljon kuplavesiä eri tavoin maustettuna ja skumppajuttu kuulostaa kyllä jännältä!

    krista.nissila@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Lettutaikinassa olen käyttänyt ja tekee kivan pitsireunuksen lettuun.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Meillä on ollut kuplavesilaite, mutta en osannut hyödyntää sitä ruoanlaitossa tai leivonnassa. Kuohuviinin tekoa voisin kokeillakin. merikukka(a)gmail com

    VastaaPoista
  31. Mukavaa joulunaikaa ja kuohuviinitiivistettä odotellen
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Lettutaikinaan hyvä, samoin smoothieihin.
    jokinen.sara(at)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Smoothien sekaan :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  34. En ole hoksannut käyttää leivontaan tai ruoanlaittoon kuplavettä. Skumppaa koeilisin ehdottomasti!
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  35. Herkullisen näköinen kakku. Voiton antaisin ehdottomasti lahjaksi äidilleni.
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  36. Herkullinen kakku :) Eipä ole tullut mieleen käyttää leivonnassa, pitääpä kokeilla!
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Kuplavettä lorauttaisin vichyn sijaan friteeraustaikinaan... Friteeratessa kävi joskus onnettomuus kun muistin IHAN VÄÄRIN mitä poikani tahtoi. Friteerasin KAIKKI banaanit ja yhden chilin.. SIIS VÄÄRINPÄIN! Banaani oli pahaa ja chiliä kaipasivat :) Voi mua!!
    bikkenpilttuu at hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Toivotaan, että tulee kuoharikin Suomen markkinoille :) Mukavaa joulun odotusta :) maatiaiskananen@gmail.com

    VastaaPoista
  39. En ole kuplavettä kokeillut muualla kuin vohveleissa ja lettutaikinassa. Ai että, miten herkullisen rapeita niistä tuleekaan :) Mutta kiitos maukkaan näköisen reseptin, taidankin tehdä anopille pukinkonttiin tuollaisen kakun! :)

    theriddlerr@outlook.com

    VastaaPoista
  40. Kuohyviinitiiviste kuulostaa suorastaan upealta! Sitä tahdon kokeiluun jos vain saadaan Suomen markkinoille. Kuplavesi piristää aina, itsellä se tuo suuresi iloa esimerkiksi siivoustuokion lomassa :) Ihanaa joulun odotusta sinulle ja kaikille lukijoille <3

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Kuplavedestä ei ole kokemusta. Koiran karvat lähtevät matosta parhaimmin kostealla sienellä..
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Laite olisi enemmän kuin tervetullut meidän talouteen. niina.rossi@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  43. Kun paistan broilerinfileitä pannulla lisään mukaan kuplavettä, niin tulee tosi mureita

    VastaaPoista
  44. Tuota kotitekoista kuohuviiniä olisi mielenkiintoista testata. Mukavaa joulun odotusta! -kati-

    VastaaPoista
  45. Leivonnassa kuplavesi tuo kuohkeutta:) esimerkiksi sämpylöitä tehdessä. Itse olen käyttänyt myös joskus kasvojen pesussa kuplavettä. pija@luukku.com

    VastaaPoista
  46. KOUHUVIINI SODA STREAM �� Miks mä en ole kuullut tästä ennen?!?!?
    Soda streamiä menee siis kaasupullo/kuukausi mulla ��

    Hapotettu vesi sopii ihanasti vohveleihin, tulee rapsakoita ja maukkaita, myös keittoihin tulee ihana särmä kunlisää happotettua vettä
    Crystal kone päihittäisi kyllä mun muovivehkeen
    1dtypy(@)gmail.com

    VastaaPoista
  47. Itsekin olen käyttänyt vain vohveleihin ja itsemaustettuihin kuplajuomiin. :)
    belegwen81@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Lettutaikinassa olen käyttänyt kuplavettä.

    suvi.vikholm(a)luukku.com

    VastaaPoista
  49. Käytän kuplavettä frittitaikinaan

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  50. En ole kupalaveden käyttöä testannut, mutta juuri kuivakakkujen kuohkeuttajana uskoisin toimivan hyvin! Mielenkiintoinen tuo reseptisikin kyllä. :) Mietin, että jos maidottomaksi sen vielä saisin muokattua... Hyvää joulua! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  51. Vohvelitaikinassa olen käyttänyt. :) ja viinikonetta testaan varmasti. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  52. No minulle tuli mieleen friteeraustaikina, jossa olen kuplavettä käyttänyt. Ja niin tuorepuurossa aivan loistava tavallista vettä korvaavana.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  53. Friteeraustaikinassa ja letuissa on tullut kuplavettä käytettyä ja oon joskus jonkin kuivakakynkin tehnyt kuplaveteen. tia.kokki@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Vohvelitaikinassa käytän kuplavettä ja nyt täytyy kokeilla tuota kakkua :) Ja kokeilisin myös kuohujuomatiivistettäkin.
    janedoe65@luukku.com

    VastaaPoista
  55. Niin mukana arvonnassa ns. käsivammasena. Olis laite mitä meitsikin voisi käyttää. Vanhat laitteet niin hankalia pullon laittamisessa ettei onnistu multa. Sähkövatkain kyllä pysyy käsissä, vaikkakin leivonatai nykyisi aiheuttaa hillittömän sotkun :). Kunnon projekti :)
    ellu.minkkinen@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Kuplavettä vohvelitaikinaan niin tulee rapsakampia! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Hyvää joulunaikaa. Kuohuviinitiiviste kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Ehkäpä se joskus rantautuu Suomeenkin. sonjaemiliia(at)gmail.com

    VastaaPoista
  58. Vohveli-ja lättytaikinaan olen kuplavettä laittanut. Tuo kakku pitää ehdottomasti kokeilla! meerinen@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Mukaan! Itsekkin olen käyttänyt vain lettutaikinassa. Mukavaa joulunaikaa!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  60. Mukana! En ole kokeillut kuplavettä ruoanlaitossa, postauksesta sai hyviä vinkkejä! :-)
    siirun@luukku.com

    VastaaPoista
  61. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  62. Hiilihapotettu vesi tuo mukavaa kuohkeutta lettu- ja vohvelitaikinaan sekä munakkaaseen. Myös täytekakut tulevat mukavan kuohkeutta sillä kostuttaessa.

    Hyvää joulun odotusta!

    vitaevay@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Mukaan ihanaan arvontaan :) Vohvelitaikinaan olen itse ainostaan käyttänyt, joten ei taida täältä hyviä vinkkejä tulla :) Hyvää joulua :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  64. Kuohuviinitiiviste kuulostaa hyvältä idealta! Toivottavasti toteutuu :)
    Mukana arvonnassa :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  65. Lättytaikinaan olen käyttänyt. Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Mukaan hienoon arvontaan. Lettuja tehdessä olen käyttänyt. Salli.moilanen35€gmail.com

    VastaaPoista
  67. Rauhallista joulua. Voisin vaikka testakin kun tulee suomeen. hpjk35@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Ei löydy vinkkiä täältä, mutta kovasti kaivattaisi "vissykonetta" meidän kotiin. :) Viivi/ vivan2@luukku.com

    VastaaPoista
  69. Mukana arvonnassa, jos vielä ehtii! wilskaminna@gmail.com

    VastaaPoista
  70. En oo kyllä muuten käyttäny leivonnassa kuin vohvelitaikinassa. Vissyä tulee juotua paljon, tää laite ois iso säästö rahassa ja apu kantamiseen!

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  71. Oi skumppaa!! :P Heti testaisin :)

    heidinposti ät nei.to

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laite ollut käytössä jo vuosia, kiitokset uusista käyttö vinkeistä. ulla.nystrom@windowslive.com

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall