Vaniljainen raparperi- mansikkakerroskiisseli


Vieläkö jaksatte raparperireseptejä?

No tässä vielä ainakin yksi ja tuskin ne vielä tähänkään loppuu.

Tällä kertaa yhdistin kaksi vanhaa klassikkoreseptiä. Lähes pula-aikaisen maitokiisselin ja aina niin pirteän raparperi- mansikkakiisselin.
Kummassakaan ei siis ainakaan raaka-aineiden hinnat päätä huimaa varsinkin, jos raparperit ja mansikat saa omasta takaa tai pakastimen perukoilta löytyy vielä viimevuotisia. Nyt on hyvä aika käyttää ne pois ja tehdä tilaa uudelle sadolle.

Tämä resepti on taas sarjassaan helppo ja muunneltavissa helposti moneen ruokavalioon. Myös vähähiilihydraattiseksi. Vhh- vinkit reseptin lopussa.


Vaniljainen raparperi- mansikkakerroskiisseli 4. lle


Tarvitset maitokiisseliin:
  • 5 dl täysmaitoa tai maidottomaan versioon kasvimaitoa
  • 2 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tai maun mukaan sokeria

Raparperi- mansikkakiisseliin:
  • 2 pientä raparperin vartta kuorittuna ja pieneksi pilkottuna
  • ½ l pilkottuja mansikoita
  • 4 dl vettä tai laimeaa marjamehua
  • 4 rkl tai maun mukaan sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja ja tilkka vettä

Tee näin:
Laita kaikki maitokiisselin ainekset paksupohjaiseen kattilaan.
Vispaa ainekset sekaisin ja anna kiehahtaa noin 2 min koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku.
Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään.

Laita pilkotut raparperit, sokerit ja vesi tai mehu kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja alkavat hajota.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada kiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Anna kiisselin vielä pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
Lisää pilkotut mansikat kiisselin joukkoon.
Tarkista maku.

Kaada raparperi- mansikkakiisseli varovasti tarjoiluastioihin maitokiisselin päälle.
Voit ripotella hieman sokeria jokaisen annoksen päälle. (estää kalvon muodostumista kiisselin pinnalle)
Jäähdytä ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa kermavaahtonokareen kera.

Kerroskiisselin voit hyvin tehdä jääkaappiin valmiiksi, vaikka edellisenä päivänä.

Vinkit vhh-versioon:
Käytä sokerin tilalla karppisokeria tai haluamaasi makeutusainetta. Vaniljasokerin korvaat ripauksella aitoa vaniljaa.

Maissijauhon ja perunajauhon tilalle noin 2 liivatelehteä per kiisseli. Liota liivatelehdet. Puristele ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman kiisselin joukkoon sekoittaen.
Hyydytä maitokiisseliä jääkaapissa mielellään ainakin 3 tuntia, ennen kuin lisään raparperi- mansikkakiisselin päälle.

*tarjoiluastiat Maku Kitcen Lifen kylmä- kuumalastit

Kurkkaa myös nämä raparperireseptit:


Mansikka- raparperislushie (kesän coolein drinkki)










PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Eikös sitä aina sanota että vanhassa vara parempi ;-) Täytyypä taas kaivaa esiin perintökeittokirjat ja valmistaa muutama perusresepti vaihteeksi. Vaikka on siellä kirjoissa aika veikeitäkin juttuja välillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion lainata Martoilta muutaman todella vanhan keittokirjan kesälomaksi. Niistä muuten saa todella hyviä ahaa-elämyksiä.

      Poista
  2. Joo kyllä kelpaisi tämäkin raparperiherkku. Ihanan näköinen jälkkäri tai muuten vaan herkku.

    VastaaPoista
  3. Sisso mitkä kuvatkin olet napannut tästä jälkiruoasta!!!!! Mä nuolen läppärin ruutua täällä ja kuola valuu, ei hitsit pakko hakee jotain herkkuu nenän alle. aivan loistava ohje!

    VastaaPoista
  4. Oi, mitä ihania kuvia taas :) Raparperin ja mansikan kombo toimii aina ja perinnereseptit myös. Aurinkoista viikonloppua saareen ❤

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall