Se kaikista helpoin raparperipiirakka


Raparperiaika on parhaimmillaan ja joka foorumilla tuntuu olevan kovasti raparperireseptejä.
Eiköhän tämä minunkin piirakka mahdu vielä joukon jatkoksi.

Se mikä tästä piirakasta tekee oman suosikkini, on juurikin se helppous. Mitään ei tarvitse vatkata eikä vispata. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Laitetaan pyöreään piirakkavuokaan ja paistetaan.

So simple !!!


Helppo raparperipiirakka 


Tarvitset:
  • n. 6 dl raparperia pilkottuna
  • ½ dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria (hätätapauksessa tavallinenkin käy)
  • 2 tl kanelia 
  • 4 dl vehnäjauhoja tai vastaava määrä käyttämääsi gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kanamuna
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • 100 g voita sulatettuna
  • hieman fariini- tai tavallista sokeria piirakan päälle

Ota noin 1 dl raparperia sivuun koristeeksi piirakan päälle.
Sekoita fariinisokeri ja kaneli loppujen raparperien joukkoon ja anna mehustua viitisen minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää raparperien joukkoon sekoittaen.
Lisää kananmuna, kerma, sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan.
Ripottele päälle loput raparperit ja hieman fariinisokeria.
Paista uunin alatasolla 225* C noin 25 -30 min tai niin kauan, että piirakka on saanut kauniin värin ja tikulla kokeiltaessa taikina on kypsää.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera

Piirakka muuntuu helposi myös maidottomaksi kun käytät kerman ja voin tilalla kasviversioita.
Tarvittaessa kanamunankin voi jättää pois. Piirakasta tulee silloin vähän pehmeämpi ja hajoavampi.







PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Yksinkertaiset reseptit on aina ne parhaatjoihin tulee tartuttua yhä uudelleen. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Välillä on kiva tehdä pitkän kaavan mukaan, mutta monesti pitää vaan päästä helpolla ja nopeasti. Kuin myös <3

      Poista
  2. Kuullostaa herkulliselta!
    Iloista sunnuntaita! 😊

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullinen piirakka!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Ooh näyttääpä hyvältä tämä sinunkin raparperipiirakka ja aivan loistava ja ihanan helppo resepti, jonka pystyy vaikka mökillä toteuttamaan (onnistuiskohan grillissä). Sateesta huolimatta mukavaa viikkoa sinulle <3.

    VastaaPoista
  5. Minun oman helpon raparperipiirakkaohjeeni olen säilönyt niin hyvin, että en sitä mistään löydä.
    Otan tämän tilalle :) Kiitos Tinsku kivasta ja helposta ohjeesta, tästä tykkään!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall