Kesän coolein ja trendikkäin drinksu on mansikka- raparperislushie

 *Yhteistyössä #hardyswines ja #viinilinna

Kun katsoo juuri nyt ulos niin kesä totisesti antaa vielä odottaa, mutta toivottavasti saamme nauttia pian hellepäivistä.
Niistä ainakin täällä Etelä-Suomessa pari lupaavaa makupalapäivää saaneena en malttaisi enää millään odottaa kunnon kesän alkua - kesälomaa ja rentoja päiviä, kun ei ole kiire minnekään.

Sellaisena päivänä on ihana istahtaa aurinkotuoliin tai vaikka lepuuttaa mieltään  riippumatossa ja nauttia jäisen kylmästä hilejuomasta eli slushiesta.


Mansikka- raparperislushie 2. lle


Tarvitset:

  • n. 20 cm palan raparperia
  • 300 – 400 g jäisiä mansikoita
  • 8 jääpalaa
  • 24 cl Hardys VR Chardonnay -valkoviiniä
  • maun mukaan sokeria, hunajaa tai muuta haluamaasi makeutusainetta
  • (soodavettä tai sitruunalimua)

Tee näin:
Viipaloi mansikat ja laita pakastimeen ainakin kahdeksi tunniksi.
Kuori ja pilko raparperi.
Laita tehosekoittimeen mansikat, raparperi, jääpalat, sokeri, viini ja sekoita tasaiseksi hilejuomaksi.
Kaada juoma isoihin viini- tai drinkkikaseihin.
Jatka halutessasi soodalla tai sitruunalimulla.
Koristele tuoreella mansikalla tai vaikkapa sitruunamelissan tai mintun -lehdillä.

Vinkit:
Jos tehosekoittimessasi on toiminto jään murskaamiseen niin käytä ensin sitä ja vaihda sitten tehosekoitustoiminnolle.

Jos käytät kokonaisia pakastemansikoita niin sulata niitä hieman (tehosekoittimen terien säästämiseksi).

Kokeile raparperin tilalla tai lisänä kuutioitua melonia.


* Kuvan lasit sisustus- ja lahjatavaraliike Pussukasta, Klaukkalasta.


Helteisiä kesäpäiviä ja viileitä juomia toivottaa:




PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Tämä täytyy ottaa kokeiluun kun on tuo uusi supertehokas blenderikin. Ihanaa alkukesää!

    VastaaPoista
  2. Siis Wooow mitkä kuvat! Tuon juoman on pakko olla ihan super hyvää eli testiin menee heti viikonloppuna, raaka-aineet niin buenot <3 Aurinkoista keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  3. Ooh, miten ihanan kesäisiä kuvia❤ Raparperin ja mansikan yhdistelmä....omnomnom. Kiitos raikkaan kauniista hikistä!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall