Suolakinuski- popcornmuffinit

Tänään teki mieli jotain tahmaisen makeaa ja suolaista, joten näin syntyi suolakinuski- popcornmuffinit.

Kaapissa oli paketti gluteenittomia lettujauhoja, jotka olin hankkinut hätävaraksi vävypuoleni vierailuja varten.
Kokeilin miten ne taipuvat muffineiksi… ja taipuivathan ne.

Jauhoseoksena minulla tosiaan oli Farinan valmis lettujauhoseos, joka yllätyksekseni meni aika lailla yksiin koostumuksensa suhteen perus vehnäjauhoihin.


Suolakinuski- popcornmuffinit noin 6 isoa muffinia


Perus muffinitaikina

Tarvitset:
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl Farina lettujauhoseosta (gluteeniton jauhoseos) (pakkauksen 1 pussi = 2,5 dl) ja 1 tl psylliumia tai 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • (toffeekaramelleja pieninä palasina kuten Alku tai Omar. Alku on varmasti gluteeniton.)

Suolakinuskipopcornit
Tarvitset:
  • 1 pussi mikropopcorneja
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • merisuolaa myllystä

Tee muffinit näin:
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet ja toffeepalat keskenään ja lisää seokseen vuorotellen maidon kanssa kevyesti vatkaten.
Lisää sulatettu voi koko ajan sekoittaen.
Annostele taikinamassa muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa n.20min.
Jäähdytä huoneen lämpöisiksi.

Tee kinuskipopcornit näin:
Laita kerma, fariini- ja vaniljasokeri kattilaan.
Keitä hiljalleen kuplien noin puolisen tuntia niin, että seoksesta tulee selkeästi kinuskikastikemainen sakea seos.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Valmista popcornit pakkauksen oheen mukaan.
Laita popcornit suurehkoon kulhoon ja kaada päälle noin ¾ osaa kinuskikastikkeesta.
Sekoita hyvin.

Muffinien viimeistely:
Lusikoi loppu kinuskikastike muffinein päälle.
Kasaa kourallinen kinuskipopcorneja muffinien päälle.
Rouhi muutama rouhaus merisuolaa muffinien päälle.
Laita muffinit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

HUOM. Jos popcorneja jäi yli niin rouhi niillekin hieman suolaa ja nauti tahmaisin sormin hyvän leffan kera.











PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Voih ja iso NAM....tällainen suolaisen ja makean liiton ystävä on kyllä ihan repeämäisillään tästä reseptistä! Gluteenittomat jauhot kyllä taipuvat melkein mihin tahansa leivontaan!

    VastaaPoista
  2. Voi nam minkä näköisiä herkkuja! :P Huippuyhdistelmä kerrassaan!

    VastaaPoista
  3. Ai että mitä herkkuja, nam!
    Ihanan herkullista huhtikuun alkua Tiina ❤️

    VastaaPoista
  4. Hyvät hyssykät, ovat varmasti superihania ja voipi olla, että söisin kaikista päälliset. ;)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall