Mehevä ja viljaton suklaa- mantelikakku


Tämä kakku on täysin viljaton ja silti tosi tahmean mehevä.

Tarvittaessa saat tästä helposti muokattua myös maidottomaan ja vaikkapa hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon sopivaksi.



Mehevä suklaa -mantelikakku (ainakin 8 hlö)


Tarvitset:
  • 150 g voita ( margariinia tai kirkastettua voita maidottomaan)
  • 1,5 dl sokeria tai karppisokeria tomuksi jauhettuna
  • 4 kananmunaa
  • 150 g tummaa suklaata (tarkista tarvittaessa gluteeni- ja maidottomuus )
  • 1 dl mantelijauhetta ( käytin Sallista )
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
  • aprikoosi-, appelsiini. tai viikunamarmeladia. Myös valutetut pakastemarjat käyvät hyvin

Koristelu:
  • suklaarouhetta ja tomusokeria tai jauhettua karppisokeria yms. muuta tomumaista makeutusta

Tee näin:
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja siirrä odottamaan.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa.
Lisää suklaa muna- voivaahtoon.
Sekoita mantelijauhot, leivinjauhe sekaisin ja lisää ne pikkuhiljaa seokseen kokoajan sekoittaen.
Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin alatasolla 225 *C 10-15 min. Paistos saa jäädä aavistuksen mutakakkumaisen tahmeaksi.
Anna jäähtyä.
Siisti reunat ja leikkaa levy neljään yhtä suureen osaan.
Sivele jokaiselle osalle marmeladia tai levitä marjoja ohuena kerroksena ja nosta levyt päällekkäin.
Ripottele pinnalle suklaarouhetta ja tomusokeria tai karppisokeria blendattuna.


Vinkki:
Voit tarjoilla kakun kermavaahdon tai jäätelön kera.
Jos haluat hifistellä niin levitä ohut kerros vaniljakreemiä jokaiseen kerrokseen marmeladin alle.
Voit myös leikata kakun pieniksi leivoksiksi ja nostaa palat vaikka koristeellisiin leivosvuokiin. 





PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku. Kovasti tykkään aprikoosin ja suklaan yhdistelmästä.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aprikoosin ja suklaan liitto on pettämätön <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos ja tosi vähilla aineilla valmistuva :)

      Poista
  3. Siis ihan käsittämättömän upea kakku : ) Mäkin olen oppinut käyttämään mantelijauhoja ja tykkään kovasti mausta!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall