Kevyt vinaigrettemarinoitu meloni- mansikkasalaatti

Jahas, ja niin se pääsiäinen taas pyhineen luiskahti. Nyt on vedetty vähän överit siitä ja tästä niin voi hetken keventää ennen seuraavaa koitosta, eli vappua.
Vaikka kevennetään niin mausta ei silti tarvitse tinkiä. Herkutella voi kevyemmillä ja suorastaan terveellisillä herkuilla. Tässä reseptissä yhdistyy maku, keveys ja terveellisyys…. voiko enempää vaatia?
No voi. Jos haluaa täydellisen umamin, niin ripottelee meloni- mansikkasalaatin päälle hieman rapeaksi paahdettua pekonia lastuina, mutta jätän sanomatta. Kukaan ei tätä villiä ajatustani noteerannut? Eihän?  ;)



Kevyt meloni mansikkasalaatti ja helppo vinaigrettekastike 2. lle

(alkusalaatiksi tai pieneen herkutteluun)

Tarvitset:
  • 1 pienin meloni mitä kaupasta löydät
  • 2 kourallista tuoreita mansikoita

Kastikkeeseen:
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • ripaus pippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
  • 1 tl kärjellinen sinappia

Koristeluun:
  • mansikoita ja tuoreita mintunlehtiä

Tee näin:
Halkaise meloni keskeltä ja leikkaa molemmat kannat tasaisiksi niin, että saat puolikkaan pysymään tasaisesti pystyssä.
Koverra lusikalla siemenet pois ja sen jälkeen koverra hedelmäliha. (varovasti sinne pohjaa kohden. Kuorista on tarkoitus saada nesteenpitävät annoskupit)
Pilko hedelmäliha kuutioiksi.
Pilko mansikat.
Sekoita mansikka- ja melonipalat kulhoon.

Tee kastike
Laita kaikki aineet kannelliseen kasipurkkiin ja ravista puolisen minuutia.
Valuta kastike mansikoiden ja melonien päälle ja sekoita varovasti.
Laita jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Kokoa salaatti melonin puolikkaisiin ja valuta vielä hieman hunajaa päälle
Koristele mintunlehdillä.

Tee näin video:













PRINT RECIPE

1 kommentti

  1. Voi miten ihanan näköinen ja raikkaan kuuloinen herkku. Tätä voisikin tehdä vaikka "iltapalaksi" joku ilta.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall