Helpot tuorejuustotäytteiset tartaletit



Löysin pakastinta siivotessani paketin valmista piirakkataikinaa. Siitä se ajatus sitten lähti ja pakastimen siivous loppui lyhyeen.

Tartaletit  8 kpl Ø 10 cm

Tarvitset:
  • paketin valmista piirakkataikinaa (käytin pyöreä Myllyn paras makeaan leivontaan)
  • tartalettivuokia tai vastaavia pieniä metallivuokia. Silikoniset muffinivuoatkin varmasti käy
  • foliota tai paperisia muffinivuokia ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi

Täyte:
  • 200 g tuorejuustoa (voi käyttää myös maustettuja)
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ - 1 dl sokeria (maistele sopiva makeus)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi:
  • hilloa tai lemon curdia yms.
  • hedelmiä tai marjoja koristeeksi

Tee näin:
Anna taikinan sulaa puolisen tuntia tai niin kauan, että se on kaulittavaa.
Kauli taikinakiekkoa noin puolet suuremmaksi ja ohuemmaksi.
Ota tartalettimuoteilla sopivan kokoisia palasia taikinasta. (noin 6 kpl). Pyöritä ylijäämäpalat kahdeksi palloksi ja kauli ne vielä vuoan kokoisiksi.
Voitele vuoat kevyesti ja asettele taikina vuokaan.
Painele taikinaa kevyesti keskeltä reunoille ylöspäin niin, että taikinaa tulee ihan vuokien yläreunoihin saakka.
Laita vuokien keskelle painoksi pala foliota tai paperinen muffinivuoka ja täytä se keittämättömällä riisillä tai kuivatuilla herneillä. (Näin tartaletin keskusta ei pääse kohoamaan paiston aikana)
Paista uunin alatasolla 180 *C noin 10 min. Ota painot pois ja paista vielä noin 5 min. Tarkkaile uunia viimeisen paiston aikana, jotteivat tartaletit kärähdä.
Jäähdytä tartaletteja hetki ja poista varovasti vuoistaan. (paistoin omani kahdessa osassa, kun en omista kuin 6 samankokoista vuokaa)



Tee täyte:
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.

Täytä tartaletit:
Laita tartaletin pohjalle lusikallinen hilloa tai lemon curdia.
Pursota tai lusikoi tuorejuustotäyte hillon päälle.
Koristele marjoilla tai hedelmillä

Vinkki: Voit tehdä kevyemmän täyteen käyttämällä esim. rahkaa ja jogurttia.
Voit tehdä pohjat hyvin jo, vaikka edellisenä päivänä. Säilytä täytetyt tartaletit jääkaapissa. Muista, että täytteet kostuttavat tartalettipohjat ja ne eivät montaa tuntia säily rapeina.

Ps. vielä helpommalla pääset, kun ostat tartalettipohjat valmiina ;)






PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Noista valmistaikinoista on kyllä moneksi! Aina ei jaksa eikä viitsi alusta asti vääntää kaikkea. Herkullisen näköiset luomukset. Hauskaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ei tosiaan aina viitsi, eikä ehdi :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall