Uuniperunat - helppoa ja halpaa arkeen ja juhlaan


Tänään on taas kokkailtu ja kokeiltu kaikenlaista
.
Taateli- punaviinikastike muokkautui lopulliseen reseptiinsä. 
Sous videssä olen kokeillut lisää liha- ja kalaruokia. Vatsantäytettä on siis valmiina ainakin alkuviikoksi ja voin ruoanlaitolta keskittyä iltaisin johonkin ihan muuhun. Näihin resepteihin palaan sitten myöhemmin.

Tein muuten monen vuoden jälkeen uuniperunoitakin. Enpä muista koska niitä viimeksi olisin valmistanut.

Uuniperunat ovat siitä mainioita, että ne käyvät niin lisukkeena kuin vaikka täytettynä pääruoastakin.
Illanistujaisissa uuniperunat ovat varmasti hitti ja hinnaltaan todella huokeaa, mutta näyttävää tarjottavaa. 
Muutama erilainen täytevaihtoehto ja vähän salaattia kylkeen. Mahdolliset vegaanivieraatkin ovat varmasti tyytyväisiä tarjoiluun. Kunhan vaan huomaat valikoida sopivan pieniä uuniperunoita, jottei vatsa tule täyteen heti yhdestä.


Uuniperunat


Tarvitset:
  • jauhoisia perunoita kuten Rosamunda

Tee näin:
Pese ja kuivaa kuoripäälliset perunat.
Pistele haarukalla muutama reikä perunoihin ja paista uunissa 180-200*C 1.5 - 2h perunoiden koosta riippuen. Kokeile tikulla kypsyyttä paiston aikana.
Viillä kypsiin perunoihin ristiviillot ja rutista perunaa niin, että viillot aukeavat ja sisus tulee houkuttelevasti esiin.
Rouhi vähän suolaa ja pippuria perunoiden päälle.

Yksinkertaisimmillaan uuniperunat ovat herkullisia ranskankerma- tai voi nokareen kera.
Itse käytin kuvan perunoissa juurikin ranskankermaa ja pirskottelin päälle hieman punaista palmuöljyä väriä ja makua antamaan.

Muita täytevaihtoehtoja:
  • Mäti, sipuli ja smetana tai erilaiset mäti ja kalaviettelykset.
  • Sienisalaatti, coleslaw – amerikkalainen kaalisalaatti, italiansalaatti yms.
  • Munavoi vaikkpa majoneesilla notkistettuna.
  • Yms, yms, yms. vaihtoehtoja on lähes rajattomasti.












PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Ranskankerma ja ruohosipuli on oma uuniperunan täytesuosikkini. Voi miten nyt alkoikin noita uuniperunoita tekemään mieli.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Tiina <3

    VastaaPoista
  2. Yksinkertaiset asiat ovat usein niitä parhaita. Uuniperunoissa on sekin hyvä puoli, että jokainen voi valita täytteen oman makunsa mukaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos muistutuksesta - ekopaastoaja kiittää reseptistä:)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall