Sipulinen lihapata - Yksinkertaisen herkullista


Ihana ja aurinkoinen kevättalvi! Nyt viimeistään kannattaa kaiva pata esiin. Anna uunin hoitaa kokkaushommat ja lähde vaikka ulkoilemaan.

Pitkään haudutettavat pataruoat ovat helppoja ja huokeaa ruokaa. Pataan voi valita juurikin niitä edullisempia- ja mieluiten luullisia ruhonosia. Luut antavat ruokaan makua ja sitkeähköstäkin lihasta tulee hauduttamalla ihanan mureaa.

Käytin tässä ruoassa poron potkakiekkoja, mutta mikä tahansa liha käy yhtä hyvin.

Koska yksinkertainen on kaunista, en laittanut pataan edes juureksia vaan sitäkin enemmän sipulia.
Annoin padan hautua nelisen tuntia uunissa ja lopputulos oli vähintäänkin suussa sulavan hyvää!


Luullinen lihapata ja sipulia


Tarvitset:
  • ainakin 1 kg potkakiekkoja tai muuta luullista lihaa paloina
  • vettä
  • 3 isoa sipulia paksuina renkaina
  • 5 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1-2 rosmariinin oksaa tai 1 -2 tl kuivattuna
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • voita

Tee näin:
Laita uunipadan pohjalle nokare voita ja kuullota sipuleita hetki. Jos uunipatasi ei sovellu hellalla kypsentämiseen niin käytä paistinpannua
Siirrä sipulit hetkeksi syrjään. 
Laita padan/pannun pohjalle lisää voita ja ruskista lihapalat kevyesti.
Lado lihat, sipulit ja mausteet pataan kerroksittain. Varovasti sen suolan kanssa. Sitä voi lisätä vielä kypsään ruokaan.
Kaada pataan kuumaa vettä niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät. 
Laita kansi päälle ja anna ruoan hautua 120*C uunissa ainakin 3 tuntia.



Pata: Maku Kitchen Life


PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Ihan mielttömän herkullisen näköinen ruoka taas jälleen!
    Olen ajatellut, että järjestän joku kuukais meidän perheen ruat niin, että poimin teidän ruokablogien resepteistä meidän perheen ruat. Omat ideat kun on aika köyhät, niin perhe olisi varmasti riemuissaan!

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvän näköistä ruokaa. Tykkään pataruoista, niiden valmistumisen aikana kun ehtii tehdä vaikka mitä.
    Kivaa viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista
  3. Pataruoat ovat parhaita; helppoja valmistaa ja täynnä makua.

    VastaaPoista
  4. Miten mehevän näköistä! Täytyy laittaa kyllä itsekin pataa tulemaan.

    VastaaPoista
  5. Ooh ossobuccoa padassa, siis superherkkuu, olis pitänyt teille ängetä, Jarikun ei tuosta tajuu mitään.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall