Pääsiäisen töhnämunat ainakin kuudella eri täytteellä

No nyt meilläkin on tehty kohuttuja töhnämunia eli töhniksiä.

Kokeilin muutamaa eri vaihtoehtoa ja kokosin tähän alle 6 vinkkiä mistä voi sitten varioida vaikka 16 lisää.

Yritin myös käyttää töhniksissä ”halppis” suklaamunia ja sitten Kindereitä. Kinder oli helpoimmin käsiteltävissä, ja ehkä myös maistuu parhaalta…. tämähän on vain mielipide.

Suklaamunien esikäsittely (vaikein vaihe)
Tarvitset:
  • lähes kiehuvan kuumaa vettä
  • suklaamunia
  • terävän veitsen

Tee näin:
Lämmitä veitsi kuumassa vedessä.
Kuori suklaamuna kääreestään ja paina kuumalla veitsellä hieman reilusta puolestavälistä kauttaaltaan pyörittämällä niin, että hattu irtoaa ja saat yllätyksen pois munasta.
Täytä munat haluamallasi täytteellä ja laita jääkaappiin viilenemään.

Vinkki. Kannattaa hyödyntää tyhjää kananmunakennoa töhnisten täytössä ja säilytyksessä.

Kaikki täytteet ovat noin 4.lle töhnikselle.

1. Suklaamousse-töhnikset (voit käyttää, tummaa-, maito- maustettuja- tai valkoista suklaata)


Tarvitset:
  • 1.5 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 150g suklaata

Tee näin:
Laita noin ½ dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan tai vesihauteeseen ja sulata suklaa sekoitellen kerman joukkoon.
Jäähdytä huoneen lämpöiseksi.
Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon.
Lusikoi täyte suklaamunien sisään.

(huom. Tarkista aina suklaan ja kuten myös suklaamunan gluteenittomuus pakkauksen tuoteselosteesta, ennen kuin tarjoat töhniksiä keliaakikolle)

Kevyemmät mango - jogurttitöhnikset


Tarvitset:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl mangososetta (esim. Bonne)
  • ½ tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa
  • makeutta maun mukaan vaikkapa juoksevasta hunajasta

Tee näin:
Sekoita jogurtti, mangosose sekaisin.
Lusikoi täyte suklaamunien sisään.
Tee keltuainen laittamalla 1 tl mangososetta täytteen päälle.

Pätkistöhnikset


Tarvitset:
  • 1,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • noin. 100 g pätkis suklaata

Tee näin:
Katso kohta 1.

(Huom. Pätkiksen tuoteselosteessa lukee, että saattaa sisältää vehää. Eli tuotantolinjalla käsitellään myös viljallisia tuotteita) 

Dumle- suklaatöhnikset


Tarvitset:
  • 1,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 8 Dumle- suklaakonvehtia pieninä palasina
  • 1 rivi esim. Fazerin sinistä suklaata paloiteltuna
  • hieman merisuolaa rouhittuna

Tee näin:
Tee kuin kohdassa 1
Rouhi lopuksi hieman merisuolaa seoksen joukkoon

(Huom. Dumlen tuoteselosteessa lukee, että saattaa sisältää vehää. Eli tuotantolinjalla käsitellään myös viljallisia tuotteita)  

Pashatöhnikset


Tarvitset:
  • 1 pikkupurkki valmista pashaa
  • 2 rkl vaahdotettua kermaa
  • 1 rkl manteli- tai pähkinärouhetta
  • 2 tl sitruunamehua tai sitruslikööriä
  • (hieman raastettua sitruunan kuorta)
  • makeutukseen sokeria tai juoksevaa hunajaa maun mukaan.

Tee näin:
Vaahdota kerma ja sekoita pasha vatkatun kerman joukkoon.
Lisää pähkinät, sitruunamehu tai likööri ja makeuta seos maun mukaan.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) suklaamunien sisään.
Koristele töhnikset manteli- tai pähkinärouheella ja vaikkapa ripauksella tummaa sokeria.

Helpot makurahka- tai tuorejuustotöhnikset


  • Hyödynnä kaupan valmiita makurahkoja tai tuorejuustoja.

Laita puolet makurahkaa ja puolet vaahdotettua kermaa ja sekoita hyvin.
Makeuta tarvittaessa.
Tuorejuustoa käytä suhteessa 100g tuorejuustoa ja 2 dl kermaa vaahdotettuna.
Makeuta tarvittaessa.
Pursota tai lusikoi seos suklaamuniin.
Koristele tai jätä koristelematta

”Suomi 100” Töhnis eli peri suomalainen mämmitöhnis


Tarvitset:
  • 1 dl mämmiä
  • 3 rkl vaahdotettua kermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • (maun mukaan makeutusta tummasta sokerista tai juoksevasta hunajasta)

Tee näin:
Vaahdota kerma ja sekoita mämmi vaahdotetun kerman joukkoon.
Lisää sitruunamehu ja makeutus hyvin sekoittaen.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) suklaamunien sisään.

(HUOM! ei ole gluteeniton!)

Vinkki: jos haluat täytteistä jämäkämpää niin liota 1 liivatelehti ja sulata tilkkaan nestettä ja sekoita täyte seoksen joukkoon. Anna töhnisten hyytyä jääkaapissa parisen tuntia ennen tarjoilua.

Kurkkaa blokkarin kauppakassiin. Piti vaan ostaa töhniksiin vielä 2 raaka-ainetta ja toisin kävi.

Video töhnämunien valmistuksesta.







PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall