Sweetie dreams – Taivaallisen ihana jälkiruoka

lauantai 11. helmikuuta 2017


Uusi suosikkihedelmäni on ehdottomasti sweetie!

Sweetie on pomelon ja greipin risteytys. Maku greippimäisen aromaattinen, mutta makeampi ja ei olenkaan karvas. 
Hedelmälihaa ympäröi paksut greippimäiset kalvot, jotka kannattaa poistaa huolella.

Sweetie maistuu ihan sellaisenaankin, mutta siitä saa aivan ihania ja kevyitä jälkiruokia.

Kokeile sweetiä myös salaattiin <3

*Annosmaljoina Maku Kitchen Life'n monikäyttöiset Hot & Cold -lasit.

Sweetie dreams 4. lle


Tarvitset:
  • 3 sweetie hedelmää
  • 2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvikermaa
  • hieman aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
  • kourallinen pähkinöitä
  • juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia

Tee näin:
Kuori hedelmät ja irrota hedelmäliha kalvoistaan. Saksista ja pienestä veitsestä saattaa olla apua tässä hommassa.
Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi terävällä veitsellä ja paahda niitä hetki kokoajan sekoitellen kuivalla ja kuumalla paistinpannulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla.
Kokoa annokset tarjoiluastioihin. Lusikoi vaahdotettua kermaa annosmaljan pohjalle. Laita hedelmälihat kerman päälle ja koristele paahdetuilla pähkinöillä.
Valuta jokaiselle annokselle vielä teelusikallinen hunajaa tai siirappia.

Vinkki: Voit myös tarjoilla hedelmän lämpimänä. Laita paistinpannulle nokare voita tai tilkka punaista palmuöljyä ja paista hedelmälihat pikaisesti molemmin puolin.
Vielä juhlavamman jälkiruoan saat liekittämällä. Laita silloin myös hieman rasvaa pannulle. Lisää hedelmät, kaada päälle 4 cl konjakkia tai rommia ja sytytä palamaan.
Lue tarkemmat ohjeet liekitykseen klikkaamalla Tästä.

Jos sweetietä ei löydy juuri tähän hätään lähikaupastasi, niin voit tehdä vastaavaa vaikka veriappelsiinista tai -greipistä.
Tänään pikaisella kauppakierroksella ainakin S-marketeissa oli sweetietä tarjolla.
Vadelma sopii loistavasti sweetien makupariksi.






10 kommenttia

  1. Aivan ihanan näköistä! Monesti ei edes tajua miten helppo hedelmistä on tehdä raikkaita jälkiruokia. Ja samalla on helppo kokeilla uusia hedelmiäkin.

    VastaaPoista
  2. Ihana ja raikas jälkiruoka! Sweetietä olen jonkun kerran maistanut, mutta enpä osannut ajatella sitä jälkiruokaan.
    Kiitos herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Hauska sattuma, kirjoitin itsekin siitä eilen blogissani, värijutussa. Hirmuisen hyvän makuinen ihan sellaisenaankin, mutta tätä reseptiä pitää kokeilla! Tässä linkki: http://sopusointuja.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  4. Hauska sattuma, kirjoitin itsekin siitä eilen blogissani, värijutussa. Hirmuisen hyvän makuinen ihan sellaisenaankin, mutta tätä reseptiä pitää kokeilla! Tässä linkki: http://sopusointuja.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  5. Greipin ystävänä sweetie olisi varmaankin just oman maun mukkaan, yritin katsoa lähikaupasta, mutten löytänyt. Ihanan raikas ja tervellisempi jälkiruoka!

    VastaaPoista
  6. En oo aiemmin kuullutkaan, mutta kuulostaa ihanalta! Osaatko sanoa mihin kategoriaan hedelmistä menis hiilaripitoisuudeltaan, näin karppaajan silmin katsottuna? :)

    VastaaPoista
  7. En tykkää greipistä enkä pomelosta, mutta Sweetie nappaa täysillä!

    VastaaPoista