Helppo uunijuusto raejuustosta

Kävin taas vaihteeksi jääkaapin sisältöä läpi ja huomasin, että raejuuston ja kermaviilin parasta ennen päivämäärät olivat auttamatta olleet ohi jo jokunen päivä sitten.

Näitä tuotteita ei ehkä suoraan tee mieli enää laittaa kylmänä mihinkään ruokaan, mutta kuumennettuna niitä voi syödä vielä varsin mainiosti. Hävikistä herkuksi siis!


Uunijuusto raejuustosta 4.lle


Tarvitset:
  • 200 g raejuustoa
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa

Tee näin:
Kaada raejuustosta ylimääräinen neste pois ja kaada se uuninkestävän asian pohjalle.
Sekoita kermaviili, kerma ja kananmunat hyvin sekaisin ja kaada seos raejuuston päälle.
Paista uunin alatasolla 175*C noin 30 min.

Tarjoile suolaisten tai makeiden lisukkeiden esim. marjojen kera.
Vinkki: Voit maustaa uunijuuston esim. sitruunankuorella tai kardemummalla.





PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Kiitos hienosta ideasta. Uunijuusto on yksi perinneherkuistani ja luulin, että sitä ei voi tehdä kuin ternimaidosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tämä tietenkään ternimaidon veroista ole missään nimessä. Sitä nyt ei mikään voita, mutta oikein hyvä ja helppo. Myös sellainen, etä raaka-aineet saa vaikka Ärrältä :)

      Poista
    2. Hyvää tuli. Minulla oli tosin syvä vuoka, johon massa tuli paksuna kerroksena. Paistoin 50 min, koska mielestäni juuston pintaan pitää tulla ruskeita täpliä. Ensi kerralla otan laakeamman vuokan. Koko perhe tykkäsi.

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall