Helppo ja nopea siemennäkkäri

Siemennäkkäriä tulee tehtyä suht usein, koska se nyt on vaan niin hyvää ja terveellistä.

Huomasin myös, että blogissani ei silti ole kuitenkaan siemennäkkärin reseptiä. Oikeasti. Miksikö ei?
No ajattelin, että niitähän on netti täynnä pilvin pimein.

Laitetaan silti yksi lisää. Tässä minun pikainen versio.

Teen näkkäriä niistä ainesta mitä kulloinkin kaapissa sattuu olemaan. Tee sinäkin!


Iso pellillinen siemennäkkäriä


Tarvitset:
  • n. 5-6 dl siemeniä, leseitä ja pähkinöitä.

                             esim:
                             1 dl mantelilastuja
                             1 dl mantelijauhetta
                             1 dl auringonkukansiemeniä
                             1 dl kurpitsansiemeniä
                             1 dl pellavan siemeniä
                             ½ dl chian siemeniä
                             ½ dl kookoshiutaleita
                            
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vettä
  • ripaus suolaa


Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna turvota viitisen minuuttia.
Jos käytät pähkinöitä niin rouhi ne ensin veitsellä tai blenterissä.
Kaada ”taikina” leivinpaperille ja muotoile siitä kostutetuin käsin paksuhko suorakulmio.
Laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli ”taikinasta” tasainen uunipellin kokoinen levy.
Paina veitsellä tai taikinapyörällä siemennäkkärilevy haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
Paista uunissa 160*C 30 min.


Keskiverto suomalaiset muuten syövät aivan liian vähän siemeniä ja pähkinöitä. Nyt kipinkapin näkkärin tekoon ja ravintosuositukset kuntoon. Tämä on helppoa. Oikeasti!



PRINT RECIPE

13 kommenttia

  1. Siemennäkkäri on hyvää :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia. Tämä ohje oli sen verran helppo, että ehkä uskaltaisin itsekin tätä testata.
    Mukavaa tiistaita Tiina <3

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat <3 <3 !!
    Siemennäkkäriä tehty täälläkin mutta nyt tämän sun reseptin nähtyäni kokeilenkin seuraaksi tuota kookosta mukaan. Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos maistuu näkkärissä hyvältä ja on varsin huokeaa verrattuna pähkinöihin.

      Poista
  4. Kuin ohueksi kaulit tuon massan pellille?

    VastaaPoista
  5. Kuin ohueksi kaulit tuon massan pellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ohueksi kuin tulee ja leivipaperi riittää. Varovasti irroittaa päälimmäisen paperin niin kyllä se kasassa pysyy.

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta! Minulla on koko siemennäkkäri vielä leipomatta, vaikka olen kyllä kovasti siitä pitänyt, kun olen saanut maistiaisia.

    VastaaPoista
  7. Nyt alkaa olla lähellä testaaminen, reseptistä aineet on niin hyvät ja saat tekemisen vaikuttamaan helpolta. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Laittelen tosiaan aina vähän sitä sun tätä. Mitä nyt sattuu kulloinkin olemaan.

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall