Runebergin laskiaismuffinit

Niin se sitten taas pukkaisi Runebergin päivää ja laskiaista ja vaikka mitä pääsiäistä. Juurihan sitä selvittiin joulusta ja uudestavuodesta!

Ei sitä katsokaas käteväkään emäntä alvariinsa ehdi leipomaan niin pitää vähän soveltaa ja tehdä hybridi versio.

Tällä leipomuksella saat kaksi kärpästä samalla iskulla ja tulee juhlittua Runebergin päivä ja laskiainen yhdellä istumalla. Kätevää!

Jäin vähän miettimään miten se pääsiäinen saisi ympättyä samaan syssyyn ja olisimme voineet siirtyä suoraan juhannukseen J
Ideoita? Nyt on aivoriihi vapaa kommenttikentässä J

Muffinit ovat täysin viljattomat minimaalisen vähähiilariset jos käytät kookosjauhoa ja karppisokeria.
Samalla siivosin vähän kaappeja ja laitoin jouluglögeistä ylijääneet mantelilastut taikinan sekaan.
Idean sovelsin uusimmassa K-ruokalehdessä olleesta kääretortusta.



Runebergin laskiaismuffinit n. 12 kpl


Muffineihin:
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl karppisokeria, karppisokerin ja kookossokerin sekoitusta tai tavallista ruskeaa sokeria. (Itse käytin karppisokerin ja kookossokerin sekoitusta. 1 dl karppia ja ½ kookossokeria.)
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl kookosjauhoja tai ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
  • sokeria/vaniljasokeria maun mukaan
  • vadelmasurvosta tai -hilloa

Koristeluun:
  • tuoreita vadelmia
  • tomusokeria

Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (jos käytät karppisokeria niin se kannattaa jauhaa tomuksi blenderissä)
Lisää karvasmanteliöljy
sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoitellen.
Annostele taikina muffinivuokiin. Itse käytin silikonivuokia. Jos käytät paperisia niin niitä kannattaa hieman sivellä öljyllä irrottamisen helpottamiseksi.
Paista uunin alatasolla 225*C  9-10 min. Mini muffinit 5-6 min.
Anna muffinien jäähtyä vuoissaan.

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto kevyesti vatkaten.
Mausta maun mukaan vaniljalla ja sokerilla.
Irrota muffinit vuoista ja leikkaa niistä ”lakki” pois.
Laita täytteeksi vadelmasurvosta tai -hilloa ja pursota päälle tuorejuusto- kermavaahto.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja laita lakki vinosti muffinin päälle.
Vinkki:
Ripottele tomusokeria tai jauhettua karppisokeria hieman lakkien päälle.
Voit myös tehdä muffineista enemmän leivosmaisia aikuiseen makuun kostuttamalla ne veden ja manteliliköörin seoksella.




Karppi- ja kookossokeri saatu tuotenäytteinä YesDeliltä.
Pursotukseen käytetty Confetin Russian tyllaa


Himputti sentään! Unohdin vapun !!!

//tiina
PRINT RECIPE

7 kommenttia

  1. Tässähän on varsinainen risteytys :) Kaikki samalla kertaa !Täytyypä kokeilla .

    VastaaPoista
  2. Aika mainiota! Ja näissähän on jo muutenkin puolet vähemmän makeutusta kuin perusruuneberissä vaikka käyttäis tosiaan pelkkää kookossokeria. Jatkoon. :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Mahtaisiko vatkattu Proegg-vaahto toimia? Siinä on vain 42 kcal/100g + makeutuksesta tulevat (sokeri,stevia. Olisi vielä astetta kevyempi.

    VastaaPoista
  4. Pieniä suklaamunia koristeeksi -> pääsiäinen.

    VastaaPoista
  5. Onpas hauska idea! Ei tässä tosiaan alvariinsa ehdi leipomaan itsekään :-)

    VastaaPoista
  6. Loistavaa innovaatiota! Hauska idea! Jos vaikkapa uskaltaisin kokeille :)

    VastaaPoista
  7. Vaahto keltaiseksi ja parit minisuklaamunat koristeeksi ja on jo paasiainen

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall