Valkia - kotimainen juhlakuohuviini 100-vuotiaalle Suomelle

Sain kutsun A. Tillanderin jalokivikorujen iltaan jossa marraskuun viimeisenä tiistaina Tillanderin pääsuunnitelijan Jouni Salon uniikkitöiden ja italialaisen Pasquale Bruni -jalokivitalon uusimman malliston esittelyn lisäksi lanseerattiin uusi 100-vuotiasta Suomea juhlistava kotimainen Valkia-kuohuviini.

Kuohuviini tuli markkinoille sopivasti juurikin itsenäisyyspäivän alla. 

Esillä oli myös Jukka Rintalan suunnittelemia iltapukuja, joten voitte uskoa illan olleen tyyliä, säihkettä ja kimallusta. 

Tyylikäs Valkia-kuohuviini edustaa suomalaista designia ja tuo upeasti esiin tasavallan juhlavuoden.

Korkealaatuisen kuohuviinin raaka-aineina on käytetty kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa.
−Halusimme Valkiasta puolikuivan ja tyylikkäästi vain hennon mustikkaisen. Valkiassa käytetään ainoastaan kotimaisia marjoja, kertoo Brand Manager Juuli Vekkilä.

Valkian maku on Alkon valikoimassa uusi eikä vastaavaa tuotetta ole aiemmin ollut markkinoilla. Sen ehdoton vahvuus itsenäisyyden juhlavuoden tuotteena on kotimaisuus.

−Mikä olisikaan parempi juhlajuoma satavuotiaalle Suomelle kuin kotimainen kuohuviini? 
Suomen lipun sinivalkoisuus heijastuu niin Valkia-pullon väreissä kuin itse tuotteen maussa, jossa valkoherukka yhdistyy suomalaisille tuttuun mustikkaan. 

Alkoihin Valkia tuli myyntiin sopivasti juuri ennen itsenäisyyspäivää ja ainakin hyllyjä katsellessa uusi Valkia on mielenkiinnolla otettu vastaan. Ainakaan Klaukkalan Alkossa lauantaina ei ollut kuin 2 pulloa hyllyssä. 

−Valmistamme viinin alusta asti itse. Ensin tehdään valkoherukkaviini, joka on ainutlaatuinen raaka-aine kuohuviinin valmistuksessa. Kuplat tuotteeseen muodostuvat vasta toisen käymisen myötä. Valkian kohdalla maku viimeistellään kotimaisilla mustikoilla, Juuli Vekkilä avaa valmistusprosessia.

Valkia kunnioittaa raikkaalla ja ajanmukaisella tavalla perinteitä ja suomalaista osaamista.

Makukuvaus Valkialle on:
Puolikuiva, keskihapokas, mustikkainen, kevyen metsämarjainen, hennon sitruksinen, raikas
Valkian hinta Alkossa 11,98 e/ 75 cl.
Alkon kuvaus ja ruokasuositukset klikkaamalla Tästä





Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja sinivalkoista Suomen 100- vuotisjuhlavuotta.

//tiina


*Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty. Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.
PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. On teillä ollut upea tilaisuus<3
    Todella upeat Rintalan puvut ja kyllähän tuo pullokin on niin tyylikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja voi hyvä tavaton sitä jalokivien säihkettä. Taisimpa nähdä myös Jouni Salon suunnitteleman ja ilmeisesti linnan juhliin tilatun korun. Huomenna haukkasilmäisenä aion juhlat katsoa, että kenen kaulaa se koristaa. :)

      Poista
  2. Tilaisuus oli upea ja ne korut <3
    Itse meinaan myös haukkana katsoa linnanjuhlat :)

    VastaaPoista
  3. Wow mikä tilaisuus, ihania koruja, pukuja ja tuo kuohari on kyllä tyylikäs, hienot kuvat sulla <3

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall