Punakaali- aurajuustopaistos

Vierailin lokakuun lopulla HKScanin kutsumana jäänmurtaja Urholla maistelemassa jäisenä paistettua kinkkua. Lue postaus jääkinkusta Täältä.

Tarjolla oli myös HK Bistro tuoteperheen herkullisia laatikoita, joista erityisen hyvää mielestäni oli punakaalipaistos. Tuosta intoutuneena ajattelin kokeilla vastaavan paistoksen valmistamista itse.
Laatikosta piti ensi alkuun tulla ihan kasvisversio, mutta kokeilevassa keittiössä suunnitelmat saattavat muuttua hetkessä ja paistokseen lisättiin vielä ennen uuniin laittoa aurajuustoa ja kermaa. (ei voi tulla muuta kuin hyvää)

Toki jos haluat tehdä maidottoman version niin auran ja kerman voi jättää pois. Paistos maistui ihanan jouluiselta ja herkulliselta ilman niitäkin. Voit tarvittaessa lisätä tilkan enemmän vettä kuin reseptissä sanotaan.

Punakaali- aurajuustopaistos


Tarvitset:
  • 1 kg punakaalia ohuina suikaleina/silppuna
  • 2 punasipulia silputtuna
  • 2 hapokasta omenaa raastettuna
  • 2 dl kermaa
  • 1 paketti aurajuustoa murusunia
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvis fondi tai kuutio
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa jauhettuna
  • ½ tl maustepippuria
  • 5 rkl siirappia tai hunajaa ( muuta makeuttajaa)
  • 1 tl suolaa
  • tilkka öljyä

Kuullota sipulit tilkassa öljyä isossa kasarissa.
Lisää kaalit ja kääntele hetki.
Lisää punaviini, vesi fondi, viinietikka, mausteet sekä siirappi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen ainakin puolisen tuntia.
Lisää raastettu omena, kerma, aurajuusto ja kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku
Laita seos uunivuokaan ja hauduta uunissa 180* C toiset puolisen tuntia.

Tarkista kaalin kypsyys. Hauduta tarvittaessa vielä hetki.



PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. HK:n laatikot olivat herkullisia, mutta rehellisesti sanottuna omatekoiset ovat aina omatekoisia ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta tässä tapauksessa paatuneimmankin valmisruokien antiystävä oli kyllä totisesti yllättynyt. :)

      Poista
  2. Laiton linkin tähän reseptiin äidilleni, joka tykkää kovasti punakaalista ja myöskin aurajuustosta.
    Ihanaa jouluviikkoa Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punakaali on ihanan jouluinen ja aurajuusto kruunaa kyllä kaiken. Kuin myös ihanaa jouluviikkoa teille Outi <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall