Pekonihillo

Kokeilin pekonihillon tekoa pariinkin otteeseen, ennen kuin olin täysin tyytyväinen lopputulokseen.

Monissa resepteissä neuvotaan kuullottamaan sipulit ja pekonirasvassa, jolloin ainakin minun makuun hillosta tulee liian suolaista. Rasva myös kovettuu jääkaapissa ja näin ollen hilloa pitäisi lämmittää ennen tarjoilua. 

Pekonirasvassa kuullotettuihin sipuleihin tulee helposti palaneen makua, joka luonnollisesti maistuu lopputuloksessa. Varo siis polttamasta sipuleita.

Tässä valmistustavassa kaikki HUOM. kaikki pekonirasva kaadetaan pois ja sipulit kuullotetaan erikseen tilkassa öljyä tai voita. Olen lisännyt reseptiin yrttejä ja jättänyt pois sinapin.

Hilloa ei myöskään soseuteta. Kun maltat pilkkoa sipulit riittävän pieniksi ja rouhia paistetut pekonit veitsellä niin hilloon tulee juuri hyvä suutuntuma.

Tämäkin hillo tietenkin hieman jähmettyy jääkaappilämpötilassa, mutta on suoraan tarjoiltavissa ilman erillistä lämmitystä.

Ihan parhaalta pekonihillo mielestäni maistuu juustojen kanssa. Varsinkin Brie on oiva makupari.

Hillo säilyy jääkaapissa ainakin viikon.

Pekonihillo


Tarvitset:
  • 2 pakettia pekonia (a 170 g)
  • 1 punasipuli pieneksi silputtuna
  • 5 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl valmista kahvia
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ripaus rosmariinia
  • tilkka öljyä tai voita

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paahda kuivalla pannulla rapeiksi.
Siirrä pekonit sivuun talouspaperin päälle kuivumaan.
Kaada pekonirasva pois ja putsaa pannu.
Lisää paistipannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulit kevyesti. Älä ruskista.
Rouhi jäähtyneet rapeat pekonit pieneksi silpuksi ja laita sipuleiden kanssa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää muut aineet ja keitä hiljaa kuplien noin puolisen tuntia välillä sekoitellen.
Lisää tarvittaessa vettä tilkkoina kiehumisen aikana.

Vinkki: Voit käyttää kahvin sijasta laimennettua mustaherukkamehua. 



Pekonihillo on loistava vähän erilainen syötävä vietävä.
Mukavaa joulun odotusta! J

//tiina
PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Wau miten herkullinen resepti ja ihana idea!

    VastaaPoista
  2. Nyt kuulostaa Tinsku kyllä suussa sulavalta ♥

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää ilman muuta testata :)

    VastaaPoista
  4. Ihan SUPER resepti, kävisi varmaan niin moneen juttuun! Ihan pakko kokeilla, kun Suomeen palaa!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall