Ihana lohiviettelys ja pienet siemenleipäset



Lohiviettelys on ihana herkku illanistujaisiin, joulu- tai uudenvuoden herkkupöytään.
Tarjoile lohiviettelystä pienten siemenleipästen tai perinteisen saaristolaisleivän kanssa.

Lohiviettelys 4. lle

Tarvitset:

  • 200 g rapu- tai katkarapu tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g kylmäsavulohta tai graavilohta
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 hapokas omenan puolikas tai pieni maustekurkku
  • 2 rkl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • loraus sitruunna- tai limen mehua
  • hyppysellinen mustapippuria ja valkopippuria myllystä

Koristeluun
  • mätiä
  • tilliä tai ruohosipulia
Pilko kaikki aineksi pieneksi kuutioksi ja sekoita ne tuorejuuston, majoneesin ja ranskankerman joukkoon.
Mausta sitruuna- tai limemehulla, musta- ja valkopipurilla.
Tarkista maku.
Laita kylmään maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.




Pienet siemenleipäset (viljaton, gluteeniton, maidoton)

Tarvitset:
kaikenkaikkiaan 5 dl erilaisia, siemeniä, ruohittuja pähkinöitä, mantelijauhetta yms. Esim:
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl mantelijauhetta tai kookosjauhoja
  • 1 dl auringonkukansimeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • (loraus vettä)
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Lisää tarvittaessa pieni loraus vettä jos "taikina" tuntuu olevan kovin kuivan irtonaista.
Laita "taikina" levinpaperin päälle ja muotoile hieman levymäiseki käsin.
Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi.
Tee veitsellä tai taikinapyörällä sopivan kokoisia paloja "taikinaan", jotta saat palat murrettua toisistaan helpommin paiston jälkeen.
Paista 160*C 20 min.





PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Niin mun lempiherkkua taas! Omenalla saa kyllä kivan hapokkuuden, pitääpä kokeilla myös tällaiseen tahnaan. Joulurosolliin en muuten käytä ollenkaan perunaa, korvaan sen omenalla...; )eli hieman vähähiilihydraattisemmin mennään!

    VastaaPoista
  2. Käytän välillä molempia... maustekurkkua ja omenaa. Totta, rosolli ilman perunaa on parempaa. Paljon raikkaampaa <3

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall