Chili con carne with Asian style


Chili con carne on helppoa ja halpaa arkiruokaa joka samalla on ihan loistosettiä tupareissa, talkoissa tai illanistujaisissa. 

Voit tarjoilla chili con carnea mutkattomasti arkena riisin kanssa. Tupareissa ja illanistujaisissa varaa lisukkeeksi tortilloita, nachosia ym. 

Jos ruokaa jää yli niin hyödynnä loput vaikka suolaisten räiskäleiden täytteenä.

Tässä reseptissä on runsaasti korianteria joka jakaa paljolti mielipiteitä. Itse olen korianterin ystävä, mutta jos sinä et niin suosittelen kurkaamaan tutumman,  vaikkakin lihattoman version sivun alalaidassa olevasta linkistä.
Reseptissä on lisäksi jeeraa eli juustokuminaa. Yksi lempimausteistani <3

Chili con carne Aasialaisittain 4. lle


Tarvitset:
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tuoretta pitkää punaista chiliä tai maun mukaan chilikastiketta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 400 g kidneypapuja
  • 1 lihaliemikuutio tai fondi
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 3 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • ainakin kourallinen silputtua tuoretta korianteria
  • 2 tl tummaa ruokosokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • suolaa myllystä
  • tilkka oliiviöljyä

Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää jauhelihat ja ruskista.
Lisää chili, pavut, fondi, sokeri, mausteet ja tomaattimurska.
Hauduta kannen alla noin 20 min.
Tarkista maku ja suola.
Lisää tuore silputtu korianteri

Ripottele vielä korianterisilppua valmiin ruoan päälle koristeeksi. ( tee siis toisin kuin minä jonka ahneuksissaan nakkasi kaiken korianterin ruoan joukkoon ja koristeluun ei jäänyt yhtään. Siksi vihreän virkaa kuvassa hoitaa basilika J

Vinkki. Vähähiilihydraattisen lisukkeen saat esim. kukkakaaliriisistä.
Kukkisriisin ohjeen löydät täältä


Lihattoman Chili sin carnen löydät täältä


PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. On ihan parasta itsetehtyä pikaruokaa, kidneypavut on kyllä oma papusuosikkini : )

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava resepti! Pakko testata ja mies saa kyllä luvan sietää korianteria ;D

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall