Pekoniin käärityt pavut on näyttävä ja hauska lisuke


Pavut, nuo proteiinipitoiset ja aineenvaihduntaa kiihdyttävät kasvikset ovat monelle kuin kissalle pilleri.

Kääräiseppä pavut pekoniin niin saat aivan mahtavanmakuisen lisukkeen/koristeen lähes mille tahansa ruoalle.

Tarvitset:
  • ·         Vihreitä pitkiä papuja (pakastetut käyvät myös hyvin)
  • ·         pekonia
  • ·         mustapippuria myllystä
  • ·         Vaihtoehtoisesti papujen tilalla voit käyttää pepperonipaprikoita, Mietoja chilejä, jalapenoja yms.

 Tee pavuista pieniä noin peukalon paksuisia nippuja ja kääräise pekoni papujen ympäri, niin että pavun päät jäävät hauskasti hapsottamaan. Vähän niin kuin nauravat nakit. Periaatteessa puolikas pekoni riittää, mutta jos syöjäkuntaan kuuluu henkilöitä joiden mielestä pavut ovat vähintäänkin arveluttavia, niin suosittelen käyttämään hämäykseksi koko pekonin.
Rouhaise hieman mustapippuria päälle.
Paista uunissa 225*C noin 15 min tai niin kauan kun pekoni on saanut kauniin rapsakan värin.

Vinkki: Nämä onnistuvat mainiosti myös grillissä


PRINT RECIPE

1 kommentti

  1. Itse olen näitä testannut ohuen naudanleikkeen kanssa, ai että on namia! Näyttääkin jo niin herkulliselta.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall