Täytetyt spagettikurpitsat


Spagettikurpitsa on ollut aikaisemmin vähän hankala saatava jos ei sitä ole sattunut itse viljelemään. Tänä syksynä ainakin isoimmissa K-liikkeen kaupoissa sitä on ollut ilahduttavan hyvin tarjolla
.
Ensi keväänä kyllä pitää käydä siemenkaupoilla ja yrittää itsekin viljellä tätä loistavaa herkkua.
Spagettikurpitsaa kutsutaan myös nyhtökurpitsaksi ja se eroaa muista kurpitsoista niin, että sen malto on kypsennettynä spagettimaisen rihmaista jota voi käyttää pastan tavoin.

Spagettikurpitsa käy myös loistavasti pata- ja laatikkoruokiin, muhennoksiin ja keittoihin.
Tämä on myös kevyt herkku. 100 g spagettikurpitsaa sisältää 31 kcal ja hiilihydraatteja kokonaiset 7.

Vaikka spagettikurpitsa tosiaan on hyvin monikäyttöinen niin täytettynä ne ovat ihan parhautta. Täyteideat sitten taas ovat aivan rajattomat.

Voit tehdä herkullisen täytteen jauhelihasta ja maustaa perinteisen jauhelihakastikkeen tyyliin tai vaikkapa meksikolaisen mausteiseksi.

Kokeile kanaa intialaiseen- tai kiinalaiseen tyyliin.

Vegeversio onnistuu helposti soijarouheesta tai vaikkapa pavuista.

Itse käytin tällä kertaa broilerin jauhelihaa, mihin potkua annoin valkosipulilla ja chilikastikkeella.

Täytetyt spagettikurpitsat


Tee näin:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa kurpitsa pitkittäin kahtia ja poista siemenet lusikalla kaapimalla
Laita kurpitsan puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille ja paista noin 35 min.
Kurpitsojen kypsyessä tee mieleisesi täyte.
Anna kurpitsojen jäähtyä hetki ja kaavi rihmainen malto pois lusikalla.
Mausta kurpitsarihmat kevyesti suolalla ja pippurilla.
Laita puolet kurpitsasta takaisin kuorien sisälle ja kaada päälle täytettä ja ripottele päälle juustoraastetta.
Laita loput kurpitsasta täyteen päälle ja lisää taas kunnon kerros täytettä ja ripotttele juustoraastetta.
Paista uunissa 180 – 200 asteessa vielä noin 20 – 30 min.
Tarjoile esim. salaatin kanssa.

Täytevinkki:
  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • Kunnon loraus chilikastiketta
  • kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persilja, korianteri ja basilika
  • paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 dl kermaa.

Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai voita.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää chilikastike ja kerma.
Anna kiehua hiljaa kuplien noin 10 min.
Lisää yrtit ja mausteet.



Halkaise kurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.

Kaavi kypsä sisältö pois.

Täytä kerroksittain mieleiselläsi täytteellä ja paista kypsäksi.

Kurpitsarikasta syksyä toivotellen:
Tinskun keittiön Tiina <3

PRINT RECIPE

1 kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall