Pikkelöidyt kantarellit


Pikkelöidyt kantarellit ovat ihanan makean happamia kuitenkaan kantarellin hienoa makua jyräämättä.

Kun säilöt sienet puhtaisiin lasipurkkeihin ne säilyvät kylmässä useita kuukausia. Parhaita säilöntään ovat pienet napakat sienet, mutta voit myös pilkkoa isompia sopiviksi suupaloiksi.

Pikkelöidyt sienet ovat mitä mainioin ruokalahja tai vaikkapa hieman erilainen joulukukkanen. 
Tässäpä siis mainio kierrätyskohde pilttipurkeille. Askartele kannen koriste tilkkupalasesta ja suunnittele oma persoonallinen etiketti. Saaja on varmasti mielissään <3

Reseptin liemi sopii mainiosti myös suppilovahveroiden ja miksei myös ryöpättyjen rouskujen säilöntään.

Pikkelöidyt kantarellit


Tarvitset:
  • n. 1 l pieniä kantarelleja

Liemeen:
  • 1 dl viinietikkaa tai ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen neilikka
  • muutama kokonainen mauste- tai mustapippuri


Desinfioi lasipurkit pitämällä niitä n. 125*C uunissa vähintään 15 min ja käytä kannet kiehuvassa vedessä.
Puhdista sienet huolellisesti.
Ryöppää eli keitä sieniä kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
Jaa sienet lasipurkkeihin.
Keitä liemiaineksia noin 10 min. ja kaada liemi sienten päälle purkkeihin.
Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Siirrä purkit kylmään ja sienet ovat valmiita herkuteltaviksi noin viikon kuluttua.

Vinkki:
Kokeile lisätä mausteliemeen hieman valkosipulia, tuoretta salviaa tai muita yrttejä.
Laita jokaiseen purkkiin koristeeksi tähtianis tai pieni pala kanelitankoa.






PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitokset. Oikein mukavaa viikonloppua myös teille koko poppoolle <3

      Poista
  2. PIkkelöinti on kyllä loistava tapa säilöä sieniä! Itse olen tänä syksynä pikkelöinyt suppilovahveroita :)

    VastaaPoista
  3. Olen pikkelöinyt sieniä muutamana vuonna ja hyviä ovat mums mums...
    Onko tuo ihana kanto Jettesaaresta? Upea kuvausalusta!
    Mukavaa alkanutta viikkoa Tinsku <3

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall