Vanilja frappe virkistää kesäpäivänä ja maistuu myös jälkiruokana

*Kaupallinen yhteistyö


Kesäpäivän kahvi maistuu kylmänä ja miksei myös vaikka vähän terästettynä hyvän ruuan päälle jälkiruokajuomana.
Kahvina käytin Kaffa Roasteryn kylmäuutettua Cold Brew kahvia. Maustoin ihanan vaniljaiseksi sokerittomalla vaniljasiirapilla ja kyytipoikana oli belgialaisia käsintehtyjä sokerittomia tryffeleitä . Uskomattoman hyvää!

Vanilja frappe (yksi annos)


Tarvitset:
  • 1 rkl pikakahvia tai noin 2-3 rkl kylmäuutettua kahvia
  • 2 dl maitoa tai kasvimaitoa esim. manteli
  • 2 tl sokeritonta vaniljasiirappia (YesDeli) tai ½ tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa jauheena.
  • n. 6 jääpalaa


Laita kahvi, maito ja vaniljasiirappi tehosekoittimeen ja vaahdota seos.
Lisää jääpalat ja surauttele tehosekoittimella vielä muutaman kerran niin, että jääpalat murskautuvat.
Kaada kahvijuoma lasiin. Koristele kahvipuruilla ja tarjoile heti.

Vinkki:
Voit terästää frappea aikuisempaan makuun hieman konjakilla.

Voit käyttää koristeluun myös kermavaahtoa ja/tai lisätä tehosekoittimeen palan jäätelöä.



Tryffelit löydät myös YesDelin verkkokaupasta ja ihanat tarjoiluastiat lahja ja sisustus Pussukasta. 

Kaffa Roasteryn Cold Brew kahvia on kylmäuutettu 14 tuntia paahtimon omasta kahvista ja maku on makean matalahappoinen.

*Kaupallinen yhteistyö YesDelin vekkokaupan kanssa.
*Cold Brew saatu testattavaksi Kaffa Roasteryltä, Helsinki
*Tarjoiluastiat ja tarjotin lahja- ja sisustus Pussukasta, Klaukkala

PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Tää on Tarun ja mun lemppari kahvimaku. Vaniljaa reilusti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli tuplataan vanilja ! :) Ihanaa alkavaa viikonloppua teille ihanaiset <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall