Slaavilainen makkarakastike


Elokuu alkaa olla lopuillaan ja melko varmasti melkein joka perheessä arki on jo alkanut.
Työssäkäyvät palanneet lomilta ja koululaiset taisivat aloittaa koulun viimeistään viimeviikon tiistaina.

Toivotaan, että tulee pitkä lämmin syksy ja saamme nauttia vielä välillä kesäisistäkin keleistä mahdollisimman pitkään.

Arkena kun aika on kortilla arvostaa helppoa, nopeaa ja maistuvaa ruokaa. Makkarakastike on yksi juurikin tällainen. 

Tällä kertaa tuunasin makkarakastikkeen slaavilaisen kanapadan teemalla.

Slaavilainen makkarakastike 4. lle


Tarvitset:
  • 400g makkaraa kuutioiksi pilkottuna
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 4-6 kynttä valkosipulia murskattuna
  • 1-2 mauste- tai hapankurkkua kuutioituna
  • ½ pakettia aurajuustoa (a 170g)
  • (tuoretta chiliä tai chilikastiketta maun mukaan )
  • 3 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • pieni purkki tomaattipyrettä ja/tai 0.5 dl ketsuppia
  • ½ lihaliemikuutiota tai fondia
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • kourallinen tuoretta persiljasilppua
  • (2 tl hunajaa)
  • tilkka oliiviöljyä tai voita paistamiseen
  • (1 rkl maissijauhoja ja n.3 rkl vettä suurustamiseen)


Ruskista makkarat ja kuullota sipulit tilkassa öljyä tai voita.
Lisää paprika, chili ja pyöräyttele lastalla muutaman kerran.
Lisää kaikki muut aineet paitsi hunaja ja maustekurkut ja anna kiehua hiljalleen kasaan noin 10 min.
Tarkista maku ja suola.
Lisää hunaja ja kurkkukuutiot.
Anna kiehahtaa.

Suurusta tarvittaessa sekoittamalla 1 rkl maissijauhoja 3 rkl vettä ja kaada nauhana kastikkeeseen kokoajan sekoittaen.
Kiehauta.

Koristele vielä tuoreella persiljasilpulla ja tarjoile mieleisesi lisukkeen kanssa.







PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall