Karppaajan kääretorttu- tai kakkupohja



Täysin viljatonta karppaajalle sopivaa kääretorttupohjaa on kyselty minulta useammankin kerran.

Parikertaa olen summamutikassa moista koittanut saada aikaiseksi ja aika huonolla menestyksellä. Pohjasta on tullut kivikova tai se ei ole pysynyt kasassa ollenkaan.

Viime sunnuntaina juhlittiin ystäväni ”Nöppelin” (jota usein assariksikin tiltuleeraan) kaksosten rippijuhlia ja tuonne tuli sitten leivottua useampikin kakkupohja.
Kun kerran leivonta-draivi oli vahvasti päällä niin ajattelin sitten vielä kokeilla yhtä yritystä karppiversion kääretorttupohjasta ja tällä kertaa se onnistui.

En oikein tiedä mikä sitten aikaisemmin on mennyt pieleen. Aineet väärässä suhteessa, liian kuuma uuni vai mikä? Epäilen että myös valmistustavalla on osuutensa asiaan.

Käytin makeutukseen Karppisokeria jonka tällä kertaa ensin jauhoin ihan tomumaiseksi tehosekoittimessa. Lisäksi peitin kypsän torttupohjan välittömästi kuumana paksulla froteepyyhkeellä, joten ehkäpä kosteus pohjassa siksi säilyi ja lopputuloksesta tuli kuohkea ja mehevä.


Karppaajan kääretorttu- tai kakkupohja



Tarvitset:
  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl karppisokeria jauhettuna
  • 1 dl mantelijauhetta
  • ½ dl kookosjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta


Jauha karppisokeri blenderissä hienoksi ”tomusokeriksi”
Vatkaa kananmunat ja karppitomu kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita manteli- kookosjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen kananmunavaahdon joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200*C noin 7min.
Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille ja peitä pyyhenliinalla.
Poista pohjapaperi varovasti kun torttu on hieman jäähtynyt.

Täytä mieleisilläsi täytteillä ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi tai leikkaa torttupohja neljään osaan ja täytä täytekakuksi.


Hiilihydraatitonta Karppisokeria (erytritoli) saa jo aika hyvin ainakin isoimpien kauppojen sokerihylystä tai tilaamalla YesDelin verkkokaupasta. Suora linkki klikkaamalla Tästä.

Kannattaa tsekata samalla YesDelin muutkin vähähiilariset tuotteet.
Saatavilla myös stevialla makeutettuja täyshilloja.




*Yhteistyössä YesDeli
PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Hyvä, täytyypä kokeilla ! Suklaaversion saa varmaan lisäämällä pari rkl kaakaojauhoja ja vähentämällä hieman...kumpaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan. Vähentäisin ehkä ihan inan kookosta.

      Poista
  2. Leivon itse juuri raparperipiirakan mutta nyt alkoi taas tehdä mieli makeaa :) Sun ja tän reseptin syy... :D

    VastaaPoista
  3. Heissan, tein sen suklaaversion ; vähensin kumpaakin "jauhoa" n. ruokalusikallisen verran ja laitoin 2 rkl kaakaojauhoja. Täytteeksi sokeritonta aprikoosihilloa ja suklaakermavaahtoa. Oli muuten hyvää - "Sacher-kääretorttu ". Kiitos hyvästä ohjeesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Kiitos palautteesta! Kuulostaapa hyvältä! Nam. Pitääpä testata itsekin :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall