Mainio Mangoraja kastike


Tämä resepti juontaa juurensa aikaisempaan postaukseeni Curry- kanasalaatista.
Sain blogini Fb-sivuille pyynnön mangoraja-reseptiin eräältä lukijaltani, jolla on kuulemma lieviä traumoja kasariajan currykana buumista. Itse en niinkään muista tuota kanabuumia, mutta currypossu oli aikansa legenda. Pitääpä herätellä tuokin henkiin retroreseptin merkeissä.

Mangoraja toimii loistavasti kylmänä kastikkeena esim. grillattujen ruokien, broilerin ja paistetun kalan kanssa.

Jos pidät mangosta….et voi olla pitämättä mangorajasta.

Mangoraja


Tarvitset:
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa. Maidottomaan versioon maustamatonta kasvijogurttia.
  • 1 ½ dl sokeroimatonta mangososetta esim. Bonne
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl currya
  • 1 rkl sitruunamehua
  • hieman suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 tl kookossokeria tai juoksevaa hunajaa
  • ( 1 rkl tuoretta korianteria, lehtipersiljaa tai ruohosipulia silputtuna)


Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna maustua jääkaapissa ainakin puolisen tuntia.
Mausta ja koristele mangoraja halutessasi tuoreilla yrteillä.



Herkullisen Curry- kanasalaatin ohjeen löydät klikkaamalla Tästä
PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Jaa lieviä traumoja? :D Ilmaisuna lievä... ;)
    Mutta iso kiitos tästä, menee tekemiseksi huomenna jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaanko lievä heittomerkeillä? :D Oleppa hyvä ja kiitos mahtavasta ideasta. Tästä tuli heti meillä kesän lempparikastike <3

      Poista
    2. Ei todellakaan, lievä on hyvä sanamuoto. :)

      Kiitos itsellesi, että jaoit tämän reseptin. <3

      Poista
  2. Mmmm..alkoi tehdä mieli mangoa....joten voisin siis kokeilla myös tätä.
    Ihailen myös asioita, joita käytät kuvissa. Tällainen oli isoäidilläni joskus...
    Kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitokset. Joskus sitä löytää kirppikseltä kaikkea kivaa. Pitäisi vaan olla enemmän aikaa kierrellä :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall