Karamellisoitua lämmintä leipäjuustoa ja marjoja


Tätä lauantaita on vietetty sateisissa merkeissä. Olen ehkä hieman erikoinen, mutta olen nauttinut tästä sateesta suunnattomasti.

Sateiset päivät on kiva viettää keittiössä kokkaillen, siivoillen ja välillä mukavasti sohvan nurkassa lötkötellen. Myöhemmin on tarkoitus laittaa grilli tulille ja valmistaa kokonaisista porsaan sisäfileistä jotain herkullista, mutta helppoa.

Helppoa ja nopeaa on tänään jälkiruokakin ja kuten monesti tässä perheessä asioita tehdään sattuneesta syystä hieman nurinkurisesti ja ennakoiden, syötiin meillä tänään/kin jälkiruoka ennen pääruokaa.

Tämä jälkiruoka on itseasiassa Kätevän Isännän bravuuri ja aina yhtä herkullista <3

Karamellisoitu lämmin leipäjuusto


Tarvitset:
  • leipäjuustoa
  • kermaa
  • kookossokeria, agavesiirappia, hunajaa tai tavallista tummaa siirappia
  • hieman voita paistamiseen
Tarjoiluun:
  • Marjoja, hedelmiä tai erilaisia hilloja
Tee näin:
Leikkaa leipäjuusto annospaloiksi.
Laita paistinpannulle nokare voita ja paista juustopaloja hetki.
Käännä palat varovasti ja lisää pannulle hieman kookossokeria tai siirappia.
Lorauta pannulle kermaa ja anna kerman kiehua kuplien ja karamellisoitua kastikkeeksi parisen minuuttia.
Nosta juustopalat lautasille.
Kaada pannulta karamellikastiketta päälle ja koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai hillolla.
Viimeistele annokset halutessasi vielä lorauksella siirappia ja sitruunamelissan lehdillä.
Tarjoile heti.






PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Oih mikä herkku! Olen myös leipäjuuston suuri ystävä ja pitääpä juhannuksena tehdä tuota karamellia juuston pariksi. Toimisikohan intiaanisokeri tässä?

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall