Wasabilla maustetut mummon kurkut


Kaikki varmasti tietävät etikkaliemessä ravisteltavat mummon kurkut, hölskykurkut ja miksikä kaikeksi niitä ikinä sanotaankaan. Tuo loistava vanha resepti koki nyt kertaheitolla kansainvälisen versiopäivityksen.
Tulikos näistä nyt Japanin muorin kurkut? J

Wasabilla maustetut mummon kurkut


Tarvitset:
  • 1 kurkku tai 4 avomaankurkkua
  • ½ dl viinietikkaa esim. Rajamäen yrtti valkoviinietikka. (jos käytät väkiviinaetikkaa niin 1 rkl etikkaa ja ½ dl vettä)
  • 2 rkl wasabi rucolaa pienenä silppuna tai maun mukaan wasabitahnaa/jauhetta
  • 1 rkl silputtua korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • hieman suolaa ja pippuria
  • (1 tl sinapinsiemeniä)


Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kannelliseen astiaan.
Laita muut aineet vaikkapa kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
Kaada etikkaliemi kurkkujen päälle.
Sulje kansi ja ravistele.
Anna maustua hetki jääkaapissa tai syö heti.

*Etikka saatu testattavaksi*





PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. juu, näitä teen ihan taatusti, sen verran maukkaan näköiset noi kuvatkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeutta kannattaa sitten säätää myös omaan makuun. Tässä ohjeessa makeutta melko vähän. kiitokset :)

      Poista
  2. Minä kun kuulin näistä ensimmäisen kerran ja kun näin kuvan päätin että näitä tehdään muuten täälläki :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall