Pikkelöidyt punasipulit


Pikkelöity punasipuli on ihana ja helppo herkku mikä maistuu ympäri vuoden. Parhaimmillaan liha- ja grilliruokien lisukkeena, sekä aivan taivaallista burgerin välissä. Seuraavaksi kokeilen juustojen kanssa.

Pikkelöity punasipuli säilyy kylmässä hyvin ainakin viikon verran. Tai noh, ei kyllä säily, kosta tähän tulee himo!

Pikkelöidyt punasipulit


Tarvitset:
  • 4 punasipulia
  • 1 dl balsamicoetikkaa
  • 3 tl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria. Jos käytät makeutusainetta niin tsekkaa, että se on kuumennukseen sopivaa. Jos ei niin lisää vasta jäähtyneeseen pikkeliin.
  • ½ tl mustapippuriarouhetta
  • ½ tl kanelia
  • 4 kokonaista neilikkaa tai ¼ tl jauhettua
  • ½ tl kokonaisia rosepippureita
  • hieman suolaa
  • ½ dl kasviöljyä

Kuori ja siivuta punasipulit.
Irrota renkaat toisistaan.
Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa.
Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min.
Ota kattila liedeltä ja lisää öljy.
Anna jäähtyä ja nauti!

Kokeile mausteena myös inkivääriä, rosmariinia tai timjamia. Limenkuorestakin voisi tulla jännä oma vivahde.

Jos kanelia ja neilikkaa ei ole niin josko sieltä kaapinperältä löytyisi vaikka piparkakkumaustetta? Laita sitä 1 teelusikallinen.


Ps. vaikka kovin suuri lätkäfani en olekaan niin onnea Suomen tämäniltaiseen matsiin. Tämän pelin katson alusta loppuun. Suomi on maailmanmestari ehdottomasti !



PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Punasipuli on niin hyvää! Marinoituna siitä tulee vielä upean väristäkin.

    VastaaPoista
  2. rakastan punasipulia! Viimeksi eilen tein marinoitua punasipulia Krakovan Wojtek nakkien seuraksi hot dogien väliin! Olipas muuten hyviä nakkeja. Neilikkaa tai kanelia en ole sipuleihin vielä lisännyt, pitäneepä kokeilla : )

    VastaaPoista
  3. Hyvä resepti, kauniit kuvat :)
    toi makeutusaine ei toimi ton sokerin sijaan, sokerin olis tarkoitus tavallaan säilöä hiukan samalla tavalla kuin hillossa. Toisaalta jos pikkeli sipulit tulee syötyä parissa päivässä niin eikai sillä ole merkitystä käyttääkö sokeria vai makeutusainetta :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall