Saiturin lehtipihvit


Saiturin lehtipihvi on suoranainen penninvenyttäjän unelma!

Pihvi tehdään jauhelihasta, mutta lopputulos on kuin kokolihapihvi. Usko tai älä, mutta totta se on!
Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää tarjousjauhelihat ja tehdä pihvejä valmiiksi pakastimeen.

Kuvan pihvi on naudanjauhelihaa, mutta miksi ei myös vähärasvainen sikanautakin kävisi yhtä hyvin.
Jos käyt metsällä ja/tai saatavilla on esimerkiksi hirven- tai peuranjauhelihaa niin niistä tulee myös loistavat pihvit.

Saiturin lehtipihvit


Tarvitset:
  • N. 130g jauhelihaa per pihvi
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • muita mieleisiäsi mausteita
  • tuorekelmua pihvin muotoiluun

Tee näin:

Leikkaa tuorekelmusta noin A4 kokoinen pala.
Laita jauheliha kelmun päälle ja muotoile sitä käsin hieman pihvin malliin.
Älä siis mausta pihvejä vielä tässä vaiheessa.
Leikkaa kelmusta toinen yhtä suuri pala ja laita se pihvin päälle.
Kauli kaulimella (tai esim. viinipullolla jos et omista kaulinta) pihviä kelmujen välissä ison lehtipihvin malliseksi. Mitä ohuempi sitä parempi. Noin 1 mm paksuinen olisi ihan ideaali koska kypsyessään liha vetäytyy kasaan ja paksunee.
Laita pihvi kohmettumaan pakastimeen noin 5-10 minuutiksi.

Laita paistinpannulle nokare voita tai öljyä ja kuumenna pannu todella kuumaksi.
Kuori kohmeinen pihvi kääreistään ja nakkaa pannulle. 
Käännä kun nesteet nousevat pihvin pintaan.
Rouhi paistetun pinnan päälle suolaa, mustapippuria ja käytä muita mieleisiäsi mausteita.

Tarjoile mieleisiesi kastikkeiden ja lisukkeiden kera.

Vinkki: Jo haluat grillata pihvit niin teet grillipelti laittamalla alle pala foliota. Folion päälle leivinpaperi ja käännä folion reunat leivinpaperin reunojen yli. Jos laitat saiturinpihvit suoraan grilliin tai parilalle niin ne tuppaavat repytymään. Jos käytät sähkögrilliä tai parilapannua niin pelkkä leivinpaperi riittää ja parilan kuviot tulevat silti pihviin. Nm. kokeiltu on.

Ps. Jos omistat muurikkapannun niin tee jättisuuria tyyliin perhepihvi ja aiheuta naapurikateutta :D




Saiturinpihvithän somessa ei ole mikään just nyt keksintö. Samanmoisista pihveistä on kirjoittanut esim. Cranberrypis Käykäähän katsomassa erittäin havainnolliset kuvaohjeet. <3




PRINT RECIPE

8 kommenttia

  1. No huh miten hyvännäköinen ja menee heti kokeiluun. Mun suurinta herkkua raskauden alkuvaiheessa oli lehtipihvi fetasalaatilla..ja maustevoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan nam! :) Terveisiä muuten täältä lehtipihvitehtaasta. Tein hervottoman läjän näitä taas pakastimeen valmiiksi.

      Poista
  2. HIh, meillä tehtiin hampurilaispihvitkin yhdessä vaiheessa tolla tavalla, kun pojat halusivat vain ohuita pihvejä... Tosin meillä kaulittiin leivinpaperin (!) välissä... ;-)

    VastaaPoista
  3. Ite oon laittanu möykyn maustettua jauhelihaa pakastepussiin, painellut litteäksi ja sit pakkaseen.

    VastaaPoista
  4. Ite oon laittanu möykyn maustettua jauhelihaa pakastepussiin, painellut litteäksi ja sit pakkaseen.

    VastaaPoista
  5. Oletko antanut reseptin ABC:lle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Meinaatko, että mulla on epäsuorasti lusikka sopassa ? :D

      Poista
  6. Nämähän näyttäisivät olevan lähes samalla ohjeella tehty kuin täällä muutama vuosi aiemmin julkaisussa http://cranberrypiss.blogspot.fi/2013/11/huijauspihvit-for-dummies.html

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall