Ranskalaista kevätkananpoikaa tai broileria

Vaikka tässä reseptissä lukee ranskalainen, se ei tarkoita tuntikausien seisomista keittiössä,  montaa eri ainesosaa ja vielä useampaa työvaihetta. Tämä resepti on ranskalaisen keittiön parhautta yksinkertaisuudellaan ja helppoudellaan.

Reseptin sain Ranskassa asuvalta tädiltäni. Samalla reseptillä valmistat myös suussa sulavan broilerin.

Bon appetit !

Ranskalaista kevätkananpoikaa 4. lle


Tarvitset:
  • 2 kevätkananpoikaa n. 500g per kukko tai 1 noin kiloinen broileri
  • 2 rkl Dijon sinappia  kokonaisilla sinapinsiemenillä (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
  • 2 tl hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 tl siiderietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 rosmariininoksaa
  • 2 rkl pehmeää voita (täysin maidottomat oliiviöljyä)

  • suolaa, pippuria myllystä
Tee näin:
Huuhtele kananpojat kylmällä vedellä ja kuivaa pinta huolellisesti.
Rouhi sisälle suolaa ja pippuria sekä työnnä mausteeksi kokonainen rosmariinin oksa.
Sido koivet kiinni esim. kalastajanlangalla
Hiero kananpoikien pintaan pehmeää voita ja rouhi päälle vielä suolaa ja pippuria myllystä
Laita kananpojat uunivuokaan ja lisää hieman vettä pohjalle.
Paista 210*C  uunissa n. 20 min. Kokonaista broileria n. 30 min


Sekoita etikka, hunaja ja sinappi keskenään.
Voitele kukot sinappiseoksella ja lisää vuoan pohjalle vettä, jos on tarvis.
Paista kananpoikia vielä 20 – 25 min.  Broileria 30 – 35 min

Tarjoilua varten leikkaa kananpojat puoliksi.
Siivilöi liemi ja valele liemellä kananpoikia ja/tai tee liemestä mieleisesi kastike

Vinkki: Tarjoile lisukkeena vaikka uunijuureksia. Uunijuuresten reseptin löydät klikkaamalla Tästä.

Voit kypsentää uunijuurekset samaan aikaan kananpoikien kanssa uunissa.


PRINT RECIPE

8 kommenttia

  1. Nami nami maiskis hei! Kylläpä taas näyttää niin herkulliselta.
    Aurinkoista viikkoa sinne Tinskun keittiöönkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ostin juuri kokonaisen maalaiskananpojan (etiketin mukaan) ja tuoteselosteessa luki broilerinlihaa. ;-)

      Poista
    2. Hahaa oikeesti? :) Tiiäkkö.. mun oli pakko heti menää dyykkaaman roskis ja tarkistaa myös asia. Mulla luki kevätkananpoika ja alkuperäismaa Ranska. Ei mainitaa broilerista.

      Poista
  2. Tuo on kyllä todella herkullisen näköinen resepti. Ihan pakko pistää jossain kohtaa kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaveri laittoi viestiä, että aikoo kokeilla tätä ihan perus maustamattomiin broilerinkoipiin. Pitääpä kokeilla itsekin.

      Poista
  3. Näyttää todella hyvältä, voisin tehdä niin kuin ystäväsi ja kokeilla niihin kanankoipiin tätä reseptiä :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa hyvältä! Tosin pitää tuota ihmeesti istuvaa harhaa vähän korjata. Aika harvoin ranskalaiset reseptit vaativat tuntikausien seisomista keittiössä, monivaiheisuutta tai jumalatonta ainesosalistaa. Ellei nyt sitten halua käsittää ranskalaiseksi keittiöksi uuden aallon ravintolakokkaamista. Perinteinen ranskalainen keittiö nojaa muutamaan laadukkaaseen raaka-aineeseen aivan kuten italialainenkin.
    /ranskatar

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall