Parsaa ja sitruunaista koskenlaskijakastiketta

Kevät on tullut ja parsa-aika on parhaimmillaan!
Blogini yksi suosituin hakusana onkin ollut viimepäivinä parsa J

Perinteisesti parsat nautitaan hollandaisekastikkeen tai voisulan kanssa. Tällä kertaa ajattelin kokeilla kastikkeen teossa jotain ihan uutta, mutta kuitenkin meille suomalaisille niin perinteikästä eli koskenlaskijajuustoa.
(Tämä ei ole muuten sitten millään lailla sponssattu postaus J )

Käytin kastikkeeseen ihan sitä pitkän mallista pötkösulatejuustoa. Koskenlaskijaa on uudempaakin löysempää ruokaversiota ja siitä veikkaisin kastikkeen valmistuvan vielä helpommalla… tyyliin sekoita mausteet joukkoon ja lämmitä. En ole vielä kokeillut koko tuotetta, joten jos testaat niin jätä reseptin vesi pois ja mielelläni myös kuulisin lopputuloksesta kommenttikentässä.

Alla ohjeet parsojen käsittelyyn sitruunaisen koskenlaskijakastikkeen resepti. Olkaa hyvä.


Parsojen käsittely ja keittäminen tai grillaaminen


Kuori kuorimaveitsellä parsa nupun alapuolelta aina tyveen saakka.
Leikkaa parsoista kuiva tyvi pois.
Parsat kannattaa myös huuhdella kevyesti.
Jos vihreät parsat ovat hyvin tuoreita ja ohuita niitä välttämättä tarvitse kuoria. Valkoinen parsa kuoritaan pääsääntöisesti aina.

Parsat kannattaisi keittää mahdollisimman pystyasennossa jotta nuput jäisivät veden pinnalle ja kypsyisivät höyryssä. Parsakattila olisi tähän paras, mutta tuskin löytyy kovinkaan monelta.
Mausta keitinvesi kevyesti suolalla ja sitruunamehulla.
keitä vihreitä parsoja noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen. Lisää kiehuvaan veteen ensin paksummat ja lopuksi vasta ohuimmat parsat

valkoiset parsat kypsyvät koosta riippuen 5- 10 minuutissa.

Jos tarjoilet parsat kylminä niin laita ne heti kuumasta vedestä kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu.

Grillissä parsat kypsyvät myös muutamassa minuutissa. Kokeile tikulla kypsyyttä.
Voitele grillattavia parsoja hieman oliiviöljyllä täi kääräise ne pekoniin.

  

Sitruunainen koskenlaskijakastike


Tarvitset:
  • 1 paketti koskenlaskijajuustoa
  • 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl hunajaa
  • ½ tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa


Pilko juusto kattilaan (mielellään teflon) ja lisää vesi.
Keitä sekoitellen niin kauan, että juusto sulaa veden joukkoon ja saat tasaisen kastikkeen.
Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.
Lisää hunaja, mustapippuri ja rakuuna.
Tarkista suola.
Tarjoile heti.

Vinkki:
Pekoniin käärityn parsan ja helpon hollandaisekastikkeen ohjeen löydät nopeimmin klikkaamalla Tästä





PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Nami ja taidan tehdä tuota Koskenlaskijakastiketta, enkä vielä edes tiedä minkä kanssa. Aurinkoista viikkoa Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa vaikka kallalle tai broilerille. Kuin myös sinun viikkoosi ystäväiseni <3

      Poista
  2. Käsittämättömän herkullinen resepti jälleen : ) Ja hei meillä on samislautaset...hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset guru <3 Niin on. Ihastelin erästä kuvaasi ja sitten vasta myöhemmin huomasin kun otin omia kuvia, että täähän on juurikin tämä !! :D Kukaan ei oikeasti uskoa että se on..... jätetäänkö salaisuudeksi ? :D

      Poista
  3. Kiitos Tiina taas ohjeesta :)

    Tein tätä ja voi että se oli hyvää. Aaah. Ensi viikonloppuna teen taas. Ja tuo minun puoliskoinkin tykkäsi, vaikka ei yleensä niin vihannesmiehiä olekaan.
    Kastikkeen otan kyllä käyttöön useamminkin; kalan, broilerin ja ties minkä kanssa.

    Seuraavaksi churrot a la Tinsku..... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aloittaa aamu lukemalla näin positiivinen viesti. Tästä tulee hyvä päivä :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall